Metro-portal.hr

objavljeno 18.11.2010. 16:21:00
PROMOCIJA KNJIGE

Hrvoje Kekez predstavlja 'Bitke prekretnice hrvatske povijesti'

U knjizi je obrađeno 25 bitaka i ratova prekretnica u hrvatskoj povijesti, još od ranoga srednjeg vijeka pa sve do najnovijih bitaka u Domovinskom ratu

Bitke prekretnice hrvatske povijesti
Bitke prekretnice hrvatske povijesti (Hrvoje Kekez)

U petak, 19. studenog u 13 sati u dvorani Hrvatskog centra za dječju knjigu (Starčevićev trg 4, Zagreb) Hrvoje Kekez će predstaviti svoju novu knjigu 'Bitke prekretnice hrvatske povijesti'. O knjizi će osim autora govoriti i Vid Jakša Opačić, urednik izdavača Mozaika knjiga.

U knjizi je ukupno obrađeno dvadeset i pet bitaka i ratova "prekretnica" u hrvatskoj povijesti, još od ranoga srednjeg vijeka pa sve do najnovijih bitaka u Domovinskom ratu. Želja je upoznati široko čitateljstvo s najvažnijim bitkama i ratovima hrvatske povijesti koji su se vodili na povijesnom i nacionalnom prostoru hrvatskoga naroda i/ili izvan njega.

Knjiga je pisana znanstvenim, ali i popularnim rječnikom, kako bi i oni manje upućeni čitatelji mogli steći uvid u ovu povijesnu tematiku, ali i kako bi oni s nešto većim znanjem mogli steći nove spoznaje.

Prilikom pisanja ove knjige upotrijebljeni su pretežno rezultati novije hrvatske i svjetske historiografije, i to poglavito ona djela nastala u zadnja dva desetljeća. Kako bi se olakšalo praćenje teksta, knjigu su popratile za ovu priliku posebno izrađene karte pojedinih bitaka i ratova te kazalo na kraju knjige.

O autoru:
Hrvoje Kekez je znanstveni novak na Hrvatskom institutu za povijest. Autor je desetak znanstvenih i stručnih radova, prikaza i enciklopedijskih natuknica. Vanjski je suradnik Leksikografskog zavoda 'Miroslav Krleža' i međunarodnog projekta 'International Medieval Bibliography' u organizaciji Sveučilišta iz Leedsa.

18.11.2010. 16:21:00
http://metro-portal.hr/hrvoje-kekez-predstavlja-bitke-prekretnice-hrvatske-povijesti/51395/