Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2009. 10:20:40
Iz Washingtona:

Hrvatsko veleposlanstvo u SAD-u pomaže žrtvama trgovine ljudima

Na večeri humanitarnog karaktera predstavljena je hrvatska hrana, kultura i turistička ponuda

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović (Tea Cimaš/CROPIX)
Hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu u petak je bilo domaćin dobrotvornog prijema za pomoć žrtvama trgovine ljudima, u suradnji s washingtonskom Zakladom FAIR i Međunarodnim klubom DC-a, na kojem su prikupljena sredstva za program njihove rehabilitacije.

"Organizirali smo večer na kojoj je predstavljena hrvatska kuhinja, umjetnost, kultura i turistička ponuda. Održana je i aukcija nakita koji su izradile uglavnom malodobne djevojke, žrtve trgovine ljudima, kojima u rehabilitaciji pomaže Zaklada FAIR", rekla je veleposlanica RH u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska veleposlanica u svom je govoru istaknula napore hrvatske vlade u borbi protiv trgovine ljudima, uključujući javne kampanje za osvješćivanje o tom problemu i mjerama za njegovo sprječavanje.

Također je govorila o pitanjima jednakosti spolova i ženskim pravima, naporima hrvatske vlade na suzbijanju obiteljskog nasilja, ističući kako je činjenica da "Hrvatska ima ženu predsjednicu vlade, dobar korak za afirmaciju žena u visokoj politici i društvenom životu".

U humanitarnoj akciji hrvatskog veleposlanstva, sudjelovale su i poznate američke dizajnerice nakita Judith Ripka i Sylvia Gottwald, koja je hrvatskog podrijetla.

Od ulaznica za prijem, po cijeni od 49 dolara (240 kn) i aukcije nakita, prikupljeno je oko 3,000 dolara, što je dovoljno za šest mjeseci terapije žrtvama trgovine ljudima o kojima skrbi Zaklada FAIR, kazali su dužnosnici hrvatskog veleposlanstva.

Međunarodni klub DC-a, koji okuplja diplomate u Washingtonu i broji oko 10,000 članova iz više od 80 zemalja, snosio je troškove hrane i pića na prijemu. (hina/metro-portal)

14.11.2009. 10:20:40
http://metro-portal.hr/hrvatsko-veleposlanstvo-u-sad-u-pomaze-zrtvama-trgovine-ljudima/26427/