Metro-portal.hr

objavljeno 10.12.2009. 23:40:18
tadić prigovara

Hrvatsko stajalište o Kosovu kvari odnose sa Srbijom

Srbijanski čelnik smatra da su "neistinite izjave" hrvatskog predstavnika na sudu u Haagu vezane za Kosovo miješanje u unutarnje stvari njegove zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak navečer da nastupi hrvatskih političara i zastupnika pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu kvare odnose Srbije i Hrvatske, prenijela je Radio televizija Vojvodine.

Predsjednik Tadić je na Paliću pokraj Subotice novinarima izjavio da je iznošenje "neistinitih tvrdnji hrvatskog predstavnika pred Međunarodnim sudom u postupku za ocjenu legalnosti jednostrano proglašene neovisnosti Kosova miješanje u unutarnje stvari Srbije".

"Očekujem da hrvatski dužnosnici definiraju svoju poziciju i nadam se da to nije namjera da se naši odnosi spuste na nižu razinu", rekao je Tadić, i podsjetio da su dobrosusjedski odnosi pretpostavka europskih integracija svih zemalja Zapadnog Balkana. S druge strane, prenosi RTV, Tadić je istaknuo da su potpuno neutemeljene ocjene iz Hrvatske da Srbija ima neiskrenu politiku prema Bosni i Hercegovini (BiH).

"Srbija ostaje svom snagom privržena Daytonskom sporazumu, i očekujemo da se predstavnici naroda u BiH dogovore o budućim rješenjima u toj zemlji", rekao je Tadić. Predsjednik Tadić je objasnio da bi Srbija neiskrenom politikom u odnosu na cjelovitost BiH ugrozila vlastiti teritorijalni integritet, ali i narušila svoj kredibilitet u postupku pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. (hina/metro-portal)

10.12.2009. 23:40:18
http://metro-portal.hr/hrvatsko-stajaliste-o-kosovu-kvari-odnose-sa-srbijom/28326/