Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2011. 19:07:26
MVPEI

Hrvatski učenici dobro nakon sudara u Velikoj Britaniji

Kako prenosi BBC, vozač autobusa koji je prevozio hrvatske školarce uhićen je nakon što se sudario s tegljačem u Berkshireu

Razbijena stakla na autobusu
Razbijena stakla na autobusu (RTL - screenshot)

Hrvatsko veleposlanstvo u Londonu u kontaktu je s predstavnicima agencije koja je organizirala putovanje učenika Isusovačke gimnazije iz Osijeka i potvrdilo da su svi učenici, nakon što se njihov autobus sudario s tegljačem u Berkshireu, "dobro i nije im potrebna nikakva daljnja pomoć", priopćilo je u utorak Hini Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

"Svi su učenici dobro i nikakva daljnja pomoć nije im potrebna", potvrdio je Ured glasnogovornika MVPEI-a, dodavši da je ministarstvo u kontaktu i s ravnateljem gimnazije u Osijeku.

Kako prenosi BBC, vozač autobusa koji je prevozio hrvatske školarce uhićen je nakon što se sudario s tegljačem u Berkshireu, između mjesta Blewburya i Streatleya, a hrvatsko veleposlanstvo je od britanske policije zatražilo da posjeti 43-godišnjeg vozača koji je uhićen zbog sumnje u opasnu vožnju. Prema MVPEI-u, predstavnici veleposlanstva bi vozača mogli posjetiti tijekom sutrašnjeg dana.

Organizatori putovanja su osigurali zamjenski autobus i djeca su nastavila put prema Oxfordu. Prema policiji, u autobusu je bio 41 putnik, među njima 36 tinejdžera, a 20 ih je pretrpjelo lakše ozlijede. Vozač autobusa sam je pozvao hitnu pomoć i na mjesto nesreće stigao je helikopter i dva vozila hitne pomoći. Vozač kamiona nije ozlijeđen u sudaru.

12.07.2011. 19:07:26
http://metro-portal.hr/hrvatski-ucenici-dobro-nakon-sudara-u-velikoj-britaniji/61216/