Metro-portal.hr

objavljeno 23.09.2010. 16:11:00
OTKLON

Hrvatski socijaldemokrati - nova stranka Ivice Pančića

VIDEO - Hrvatska je dobila još jednu stranku koju je aktivirao saborski zastupnik, bivši SDP-ovac Ivica Pančić

Ivica Pančić
Ivica Pančić (Damjan Tadić/Cropix/Infopunkt)

Hrvatski socijaldemokrati je nova hrvatska parlamentarna stranka o čijoj je ponovnoj aktivaciji novinare izvjestio saborski zastupnik Ivica Pančić. "Nastavljam kao zastupnik stranke Hrvatskih socijaldemokrata, stranke koja je osnovana 2004., a od 2007. je u fazi mirovanja", rekao je Pančić, inače bivši SDP-ov zastupnik.

Najavio je da će za dva mjeseca biti nacionalna konvencija stranke, a nakon toga će uslijediti i pripreme stranke za parlamentarne izbore iduće godine. Rekao je da će ogranke najprije osnivati u najvećim hrvatskim gradovima.

Naglasio je da će Hrvatski socijaldemokrati temeljiti svoj rad na vrijednostima pravednosti, solidarnosti, zajedništva i rada, te da će, za razliku od ljevice u Hrvatskoj, raditi na jačanju državnih institucija i državnog okvira. Dodao je da u rad stranke trenutno nije uključna nijedna poznata osoba iz političkog života, naglasivši da nije uključen ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Paničić je rekao da će nova parlamentarna stranka imati otklon od obje najveće hrvatske stranke.

HDZ neuspješno rješava probleme i postao je stranka koja je samoj sebi dostatna, odnosno zadovoljava samo interese svojih članova, a SDP je, ustvrdio je, postao sve sličniji HDZ-u. "SDP umjesto programske stranke postaje klijentelistička stranka u kojoj se neprestano vode sukobi različitih grupacija, a sve u jedinom cilju - osvajanje vlasti", rekao je Pančić. (Infopunkt/metro-portal)

23.09.2010. 16:11:00
http://metro-portal.hr/hrvatski-socijaldemokrati-nova-stranka-u-saboru/48536/