Metro-portal.hr

objavljeno 08.05.2011. 17:15:00
ODLIČNI REZULTATI

Hrvatski ronioci oborili svjetske rekorde

Hrvatski ronioci na dah Karla Fabrio Čubrić i Goran Čolak postavili su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, nove svjetske rekorde u disciplini dinamika

Fotografija vijesti

Na prvenstvu je nastupilo 29 natjecatelja iz sedam hrvatskih i jednog slovenskog kluba, a Karla Fabrio Čubrić je zaronom od 200 metara postavila novi svjetski rekord, dok je druga u ženskoj konkurenciji bila Lidija Lijić Vulić iz zagrebačkog RK Submania s uronom od 181,00m, a treća Dajana Zoretić iz Društvo za podvodne sportove - Zagreb) s preronjenih 165,90m.

U muškoj konkurenciji novi svjetski rekorder Goran Čolak je s jednim udahom preronio čak 250 metara, što do sada još nikome nije uspjelo. Drugo mjesto osvojio je Mario Brčić (RK Geronimo) s 208,20m, dok je treći bio Josip Zekan iz splitskog PIK Mornara s preronjenih 200,00m daljine.

Na prvenstvu, koje je organizirao Hrvatski ronilački savez, natjecatelji borili za norme za ulazak u reprezentaciju za CMAS Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah koje će se u kolovozu održati na španjolskom otoku Tenerife.

Norma u disciplini dinamika za žene iznosila je 162m, a za muškarce 184m. Dinamika je bazenska disciplina u kojoj ronilac u jednom dahu pokušava preroniti što veću udaljenost, a naši najbolji ronioci su i prije prvenstva najavljivali da su sposobni oboriti svjetske rekorde u muškoj i ženskoj konkurenciji što su u bazenu i dokazali.

Konačan sastav naše reprezentacije za odlazak na SP u Španjolsku odredit će se nakon Prvenstva Hrvatske u ronjenju na dah u disciplini Jump Blue koje će se održati u lipnju. To je morska disciplina u kojoj ronilac na dubini od 10m obilazi bridove horizontalnog kvadrata duljine 15m, a mjeri se ukupan prijeđeni put ronioca.


08.05.2011. 17:15:00
http://metro-portal.hr/hrvatski-ronioci-oborili-svjetske-rekorde/58604/