Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2010. 20:41:00
HRVATSKA DRUGA

Hrvatski košarkaši osvojili srebro na Olimpijskim igrama mladih!

Mladi košarkaši na 1. OIM u finalu su izgubili od Srbije te će se u Hrvatsku vratiti sa srebrnom medaljom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Hrvatski košarkaši osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih, u finalu su izgubili od Srbije sa 9-22 (3-13).

Bila je to utakmica koju nisu odigrali na razini prethodnih. Srbija je brzo stekla prednost od 8-0, a hrvatski šut bio je iznimno loš. Prvi koš za Hrvatsku, samo minutu prije kraja prvog dijela, postiže Marko Ramljak za 3-8. U drugom dijelu ništa se bitno u hrvatskoj igri nije promijenilo, a nakon samo minutu i pol igre, pri vodstvu Srbije 16-6, nad Space košarkaški centar obrušilo se nevrijeme. Olujni vjetar nanosio je kišu na teren pa je na četiri minute doš lo d o prekida, a utakmica je ubrzo nastavljena na drugom terenu. Hrvatski košarkaši su ulascima pod koš pokušavali sustići vodstvo Srbije, ali nepreciznost ih je spriječila.

"Ovo je prva košarkaška olimpijska medalja nakon Barcelone 1992. i presretan sam zbog ovog uspjeha. Finale samo po sebi ima težinu i nosi neki pritisak koji mi nismo uspjeli pretvoriti u pozitivnu energiju, a Srbi su iskoristili svoje šanse. Da nam je netko prije odlaska rekao da ćemo biti u finalu, čudno bih ga pogledao", rekao je Buovac.

Srebro košarkaša treća je medalja za Hrvatsku na OIM, nakon zlata plivača Ivana Capana i bronce judašice Barbare Matić.

Unatoč porazu u finalu, hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je veliki rezultat, koji nitko u ekipi nije očekivao. Matej Buovac ponosan je na uspjeh koji su ostvarili. Stipe Krstanović dodao je: "Srbija fizički jača ekipa. U prethodnim utakmicama mi smo bili jači pa smo se uspjeli i vraćati u igru, no danas nismo uspjeli".

Trener Branimir Pavić:"Lošije smo ušli u utakmicu i pokušali smo s vanjskim šutom nešto promijeniti, ali nismo uspjeli. Trebali smo više igrati pod koš. Srbija je odlična ekipa, fizički su jači, a uz to su odradili zajedničke pripreme prije odlaska u Singapur. Možda je i u tome razlika".(hina/metro-portal)

23.08.2010. 20:41:00
http://metro-portal.hr/hrvatski-kosarkasi-osvojili-srebro-na-olimpijskim-igrama-mladih/46639/