Metro-portal.hr

objavljeno 17.06.2019. 11:31:00
TOURISM4ALL

Hrvatski kampovi se moderniziraju

Kamping udruženje Hrvatske u pilot projektu prilagodbe hrvatskih kampova osobama poteškoćama u razvoju

Kampovi idu naprijed
Kampovi idu naprijed (Arhiva)

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) pokrenulo je projekt "TOURISM4ALL" koji osobama s poteškoćama u razvoju omogućava prilagođen boravak u hrvatskim kampovima. U sklopu projekta nabavit će se dvije potpuno opremljene i prilagođene mobilne kućice za smještaj osoba s poteškoćama u razvoju koje će služiti kao ogledni primjerak i model za edukaciju, a u suradnji s udrugama osoba s poteškoćama u razvoju bit će im omogućen smještaj bez naknade.

"Ovim projektom Kamping udruženje Hrvatske aktivno se uključilo u razvoj prekogranične mreže za poticanje razvoja pristupačnih prirodnih i kulturnih turističkih destinacija. Projekt je prvenstveno usmjeren prema osobama s poteškoćama u razvoju, ali i svim ostalim osjetljivim skupinama poput starije populacije, djece, osoba s alergijama i slično", kazao je Adriano Palman, direktor ureda Kamping udruženja Hrvatske.

Cilj projekta "TOURISM4ALL" jest pomoći podizanju kvalitete života i uključenosti osoba s poteškoćama u razvoju u turističke tokove kao i promicanje cjelogodišnjeg turizma i socijalne inkluzije, kroz razmjenu iskustva i tehnologija te zajedničkom promocijom prema osobama s posebnim potrebama.

Približavanje turističkih destinacija osobama s poteškoćama u razvoju jedan je od načina aktivnog rješavanja problema njihove nedovoljne društvene uključenosti. Ovaj projekt dio je krovnog EU programa INTERREG Italy - Croatia te uključuje suradnju s partnerskom talijanskom regijom Molise i mnogobrojnim ostalim partnerima s obje strane Jadranskog mora. Početak provedbe je 1. studenog 2018., a završetak je planiran u travnju 2021.

17.06.2019. 11:31:00
http://metro-portal.hr/hrvatski-kampovi-se-moderniziraju/119077/