Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2010. 14:49:57
RAZORAN POTRES

Hrvatski državljani na Haitiju su dobro

Četveročlana hrvatska obitelj u potresu nije ozlijeđena, a dvojica policajaca uključili su se u pomoć spašavanja stanovništva

(Getty Images)

Dvojica hrvatskih policajaca i jedan civil u UN-ovoj mirovnoj misiji na Haitiju te četveročlana hrvatska obitelj nisu ozlijeđeni u razornom potresu koji je jučer pogodio tu najsiromašniju američku zemlju, doznaje se u Ravnateljstvu policije i Ministarstvu vanjskih poslova koje zbog prekida komunikacija nije uspjelo kontaktirati još jednog hrvatskog državljanina.

Dvojica hrvatskih policajaca Tihomir Svatoš i Igor Kruljac jutros su e-mail porukom Ravnateljstvu policije potvrdili da su dobro i da nisu ozlijeđeni. Nakon potresa su se odmah uključili u pomoć lokalnim vlastima u spašavanju i zbrinjavanju lokalnog stanovništva. U misiji na Haitiju su od svibnja ove godine.

Iz Ministarstva su izvijestili i da je ministar Gordan Jandroković uputio pismo sućuti ministrici vanjskih poslova i vjeroispovijesti Marie Michelle Rey u povodu tragičnih posljedica potresa u Republici Haiti.

Hrvatski policajci u UN-ovim mirovnim misija diljem svijeta sudjeluju od 2005., a na Haitiju su od 2007.

Potres jakosti 7 Richtera pogodio je u utorak Haiti, s epicentrom blizu prenapučene tromilijunske prijestolnice Port-au-Princea te izazvao veliku katastrofu u toj najsiromašnijoj američkoj zemlji s vjerojatno golemim brojem žrtava. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 14:49:57
http://metro-portal.hr/hrvatski-drzavljani-na-haitiju-su-dobro/30594/