Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2010. 17:06:31
REISE CAMPING

Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu u Essenu

U njemačkom Essenu održava se specijalizirani sajam kampinga ''Reise Camping'' gdje će hrvatski izlagači predstaviti svoju ponudu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ovog tjedna uz međunarodni turistički sajam u Beogradu u istom terminu od 24. do 28. veljače predstavlja hrvatski turizam i na specijaliziranom sajmu kampinga "Reise Camping" u Essenu, na kojem je Hrvatska ujedno i zemlja partner, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Na hrvatskom štandu uz HTZ, svoju će ponudu predstaviti i brojne tvrtke-suizlagači, od muenchenskog touroperatera specijaliziranog za Hrvatsku ID Riva Toursa, pulskog Arenaturista, opatijskih Liburnia Riviera Hotela do umaškog Istraturista i rovinjske Maistre. Uz njih poseban nastup imat će i tvrtke-vlasnici kampova Kamp Straško Pag, Kamping Village Šimuni Pag, Kamp Galeb Omiš te turističke zajednice.

Prvog dana sajma na hrvatskoj konferenciji za novinare pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a Milo Sršen i direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Zlatko Deželjin održat će prezentaciju o novostima u hrvatskoj turističkoj ponudi s posebnim naglaskom na segment kampinga.

U nastavku sajma predstavnici Hrvatske priređuju posebnu etno modnu revija s otoka Krka.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku iz Njemačke je prošle godine u Hrvatsku došlo 2 posto više turista ili njih 1,57 milijuna, dok su porast od 4 posto ti turisti ostvarili s 11,45 milijuna noćenja. (hina/metro-portal)

23.02.2010. 17:06:31
http://metro-portal.hr/hrvatska-zemlja-partner-na-turistickom-sajmu-u-essenu/33875/