Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2012. 12:09:43
UOČI EURA

Hrvatska večeras dobiva odgovore na brojna pitanja o Irskoj

Trapattoni je "90 posto" siguran da je momčad koja će večeras igrati protiv Mađarske i momčad za Hrvatsku u Poznanu

Fotografija vijesti

Večerašnja će utakmica Iraca protiv Mađarske dati vrlo dobar dojam našem izborniku Slavenu Biliću što može očekivati od naših prvih protivnika na predstojećem Euru, prenosi Hina.

Aiden McGeady neće igrati večeras  jer Trappatoni želi testirati Jamesa McCleana. McClean je gotovo osigurao mjesto u prvoj momčadi nakon što je impresionirao Trappatonija kada se priključio reprezentaciji u Dublinu, no McGeady, je osigurao svoje mjesto u veznom redu prve momčadi izvedbom u drugom poluvremenu protiv Bosne i Hercegovine. "James će biti na klupi s ostalima", kazao je Trapattoni.

Za prvu utakmicu Eura protiv Hrvatske mjesto u veznom redu u prvoj momčadi osigurao je i Damien Duff, kao i Robbie Keane u napadu, pišu irski mediji.

"Jako se bojim Hrvatske", kazao je Trappatonijev pomoćnik Marco Tardelli, dodavši kako vjeruje da će Irska odigrati protiv Hrvatske neriješeno, a onda će pobijediti Italiju i Španjolsku te zauzeti prvo mjesto u skupini.

Trappatoni je upitan da komentira izjavu svog pomoćnika kazao: "Marco je pun entuzijazma i snova. No ponekad se snovi ostvaruju".

Talijana još muče neke ozljede u momčadi, ali očekuje se da će svi večeras istrčati na teren protiv Mađarske.

Vratar Shay Given je propustio veći dio treninga jučer, ali irski izbornik očekuje da zaigra večeras. "Jedan dan bez treninga nije problem. Shay će igrati u ponedjeljak, sigurno", rekao je Trapattoni.

Utakmicu protiv Mađarske će vjerojatno početi i John O'Shea u obrani. O'Shea bi, rekao je Trappatoni, mogao igrati oko 70 minuta da pokaže da se potpuno oporavio od ozljede gležnja i da je sposoban odigrati 90 minuta u Poznanu iduću nedjelju.

Trapattoni je "90 posto" siguran da je momčad koja će večeras igrati protiv Mađarske i momčad za Hrvatsku u Poznanu. Ozljede su jedine koje izazivaju sumnje.

Irska je za razliku od Italije s kojom je u skupini pokazala stabilnost u pripremama. Italiju potresa skandal s namještanjem utakmica u koju su uključeni i neki reprezentativci, a i zadnju prijateljsku utakmicu protiv Rusije je izgubila 3-0.

"Budite sigurni da kada budemo igrali protiv Italije, to će biti druga momčad", upozorio je Trappatoni.

04.06.2012. 12:09:43
http://metro-portal.hr/hrvatska-veceras-dobiva-odgovore-na-brojna-pitanja-o-irskoj/71635/