Metro-portal.hr

objavljeno 08.06.2008. 20:43:06

Hrvatska večera u New Yorku

Sve veći broj međunarodnih festivala i sličnih događaja čini Zagreb zanimljivom destinacijom za strane turiste
Sve veći broj međunarodnih festivala i sličnih događaja čini Zagreb zanimljivom destinacijom za strane turiste (Marko Miščević/CROPIX)

Turistička zajednica grada Zagreba održala je prezentaciju turističke ponude našeg glavnog grada za predstavnike medija i turoperatora, 29. svibnja, u prostorijama World Monuments Fund galerije u New Yorku, objavljeno je jučer iz Zajednice.

U suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u New Yorku i Gradom Zagrebom organizirana je Hrvatska večer kojoj je nazočilo više od 60 novinara iz najvažnijih američkih turističkih tiskovina te velik broj turoperatora iz Države New York.

Prezentacija turističke ponude Zagreba prethodila je otvorenju izložbe slika hrvatskih suvremenih umjetnika Vatroslava Kuliša, Zlatka Kesera, Nine Ivančić, Bane Milenkovića i Ivana Skvrce. Izložba je održana u sklopu projekta Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport grada Zagreba te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Turisti iz SAD-aAktivnosti TZGZ-a intenzivirane su na američkom tržištu, pa je značajno porastao broj posjetitelja iz SAD-a, koji se trenutno prema broju dolazaka i noćenja nalaze na drugom mjestu.

Osim predstavljanja hrvatske gastro i eno ponude, održan je i koncert pijanistice Terezije Cukrov i sopranistice Jeme Jandroković koje su izvele djela Lisinskog, Livadića, Dore Pejačević i drigih naših skladatelja. Nazočila je i Kolinda Grabar Kitarović, veleposlanica RH u Washingtonu.   (DM)

08.06.2008. 20:43:06
http://metro-portal.hr/hrvatska-vecera-u-new-yorku/8302/