Metro-portal.hr

objavljeno 22.01.2014. 22:04:00
EP U RUKOMETU

Hrvatska u polufinalu EP u rukometu

Sjajnom, zrelom igrom Kauboji su zaustavili zahuktale Poljake koji su u prošloj utakmici razbili Švedsku deset razlike

Duvnjak je opet odigrao maestralno
Duvnjak je opet odigrao maestralno (Arhiva)

Hrvatska je ušla u polufinale Europskog prvenstva u rukometu u Danskoj pobijedivši u odlučujućoj utakmici drugog kruga Poljsku rezultatom 31:28.

Poljaci su u prošlom kolu pregazili Švedsku deset razlike i na taj način se izjednačili s nama po broju bodova, pa smo u izravnom dvoboju odlučivali o drugom polufinalistu iz naše skupine.

Poljaci su ušli u utakmicu bez respekta, odlučni da se pokažu kao nova sila u rukometu, i to im je prvih par minuta i funkcioniralo, no tada su proradili Alilović i Duvnjak i stvari su polako počele sjedati na svoje mjesto.

Cijelo prvo poluvrijeme smo se izmjenjivali u vodstvu, da bi na kraju Poljaci uspjeli povesti i završiti poluvrijeme s golom prednosti. 

No, uraganski početak drugog poluvremena jednostavno je otpuhao Poljake. Prvih šest minuta nisu dali niti gol, mi pet komada, i to je bilo to. Do kraja utakmice rutinski se održavala prednost od dva do četiri gola koja niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

U polufinalu igramo protiv aktualnih europskih prvaka i domaćina, Danaca, koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva jasno dali svima do znanja da žele obraniti zlato. Vidjet ćemo ...

22.01.2014. 22:04:00
http://metro-portal.hr/hrvatska-u-polufinalu-ep-u-rukometu/82850/