Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2011. 21:36:09
SP RUKOMET

Hrvatska u drugom poluvremenu slomila Alžir 11 razlike

Nakon što su na odmor otišli s rezultatom 11:11, Kauboji su u drugom poluvremenu proigrali i pobijedili s 11 razlike

Lacković
Lacković (Nenad Dugi/CROPIX)

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je drugu pobjedu u dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. Nakon izjednačenih 30 minuta, Kauboji su u drugom dijelu susreta proigrali i razbili Alžir 26:25 (11:11). 

Apsolutno prvo ime susreta bio je Ivano Balić koji je sjajno gradio hrvatske napade, ali i zabio šest golova. Drago Vuković (službno proglašen igračem utakmice) je dodao pet golova, dok su Igor Vori i Blaženko Lacković zabili po četiri gola, prenosi Hina. Alžirce su predvodili Messaoud Berkous i Saci Boultif sa po četiri gola.

Hrvatska nakon dva kola ima četiri boda, a u ponedjeljak je očekuje utakmica protiv Australije s početkom u 18 sati.

HRVATSKA - ALŽIR 26:15 (11:11)

HRVATSKA: Šego, Alilović; Balić 6, Lacković 4, Zrnić 2, Kopljar, Vori 4, Gojun, Matulić 1, Vuković 5, Buntić 1, Valčić 1, Štrlek, Musa, Ninčević 2

ALŽIR: Slahdji, Layadi, Zouaui 3, Mokrani 1, Labane 2 (1), Saci, Berkous 4, Boutlif 4, Hamad 1, Boudrali, Khomeiny, Berriah, Daoud, Salah

SEDMERCI: Hrvatska 1 (0), Alžir 2 (1)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Alžir 8 minuta

Hrvatska je očekivano ostvarila i drugu pobjedu na svjetskom prvenstvu. Baš kao i u dvoboju protiv Rumunjske, odabranici Slavka Golože su nakon neuvjerljivog prvog poluvremena, u nastavku utakmice ubacili u 'višu brzinu' i vrlo brzo slomili suparnika. Na koncu je Hrvatska slavila sa 11 golova viška, a u drugom dijelu je primila svega četiri gola.

Hrvatska je otvorila utakmicu mirno i angažirano i vrlo brzo je došla do tri gola viška (7:4). Međutim, u nastavku prvog dijela hrvatski igrači su posve ispali iz ritma i motivirani Alžir je uzvratio serijom 7:1. U 27. minuti utakmice trećeplasirana momčad s posljednjeg afričkog prvenstva je imala vodstvo 11:8 što je natjeralo hrvatske igrače da se uozbilje. Do konca poluvremena Vori, Lacković i Vuković su postigli golove i na odmor se otišlo s rezultatom 11:11. Hrvatsko 'buđenje' se nastavilo i u nastavku. Sa četiri gola u nizu Hrvatska je došla do vodstva 15:11, a zatim je prednost samo rasla do konačnih plus 11. U drugom dijelu naši igrači su podigli agresivnost u obrani i Alžir jednostavno nije uspio probiti našu zonu. U drugih 30 minuta zabio je svega četiri gola.

Sada slijedi još jedna "revijalna" utakmica u kojoj pitanje pobjednika nije upitno. Australija je najslabija momčad u našoj skupini i samo je pitanje s koliko će razlike slaviti hrvatski igrači. Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati u Malmou.

16.01.2011. 21:36:09
http://metro-portal.hr/hrvatska-u-drugom-poluvremenu-slomila-alzir-11-razlike/54150/