Metro-portal.hr

objavljeno 15.12.2009. 11:40:16
Sp turska 2010.

Hrvatska protiv NBA zvijezda i Slovenaca

Košarkaška reprezentacija Hrvatske po prvi put nakon 1994. nastupa na Svjetskom prvenstvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fiba.com)

Trebalo je proći 16 sušnih košarkaških godina da bi se Hrvatska našla na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo u košarci koje se treba održati u Turskoj 2010. Reprezentacija Hrvatske nalazila se u četvrtoj jakosnoj skupini sa Rusijom, Litvom i Njemačkom. Nositelji na ždrijebu su Grčka, SAD, Argentina i Španjolska.

Sudbina je htjela da hrvatski košarkaši upadnu u skupinu B u kojoj se nalaze Slovenija, SAD i Brazil te Iran i Tunis. Kao i uvijek, glavni favorit su Sjedinjene Američke Države s najjačim igračima na raspolaganju. NBA zvijezde, koje još jednom žele pokazati kako su superiorne na igralištu, također su potvrdile nastup za nacionalni tim. Slovence također ne treba podcijeniti kao ni Brazil, a Iran i Tunis ne bi smjeli predstavljati veći problem. Realno, mogli bismo biti drugi, ali ni četvrta pozicija nije za baciti jer nas vodi dalje.

Podsjetimo, hrvatska muška reprezentacija posljednji je put igrala na SP-u još davne 1994. godine u Torontu. Tad smo osvojili broncu...

Istanbul, Izmir, Kayzeri i Ankara bit će gradovi domaćini u kojima će se u četiri skupine po šest reprezentacija sukobiti najbolje nacionalne momčadi svijeta. Dalje prolaze prva četiri mjesta iz skupine.

Skupina A: Argentina, Srbija, Australija, Njemačka, Angola, Jordan

Skupina B: SAD, Slovenija, Brazil, Hrvatska, Iran, Tunis

Skupina C: Grčka, Turska, Portoriko, Rusija, Kina, Obala Bjelokosti

Skupina D: Španjolska, Francuska, Kanada, Litva, Novi Zeland, Libanon

15.12.2009. 11:40:16
http://metro-portal.hr/hrvatska-protiv-nba-zvijezda-i-slovenaca/28596/