Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2016. 16:54:00
EURO 2016

Hrvatska pobijedila Tursku u prvoj utakmici Eura

Hrvatska je odigrala onako kako smo priželjkivali - čvrsto, beskompromisno i zrelo, što daje nade da na ovom Euru stvarno možemo nešto napraviti

Bravo Luka!
Bravo Luka! (Arhiva)

Hrvatska je pobijedila Tursku i otvorila nastup na Euru 2016. na najbolji mogući način. Utakmica je, očekivano, bila tvrda i teška, no prema broju prilika i pogođenih stativa, pobjeda je mogla biti i izraženija.

Od samog početka naši su se igrači sjajno postavili na terenu, odolijevali turskih udarima i udarcima od kojih je najviše nastradao Ćorluka, no svejedno je odigrao gotovo cijelu utakmicu zavijene glave, borbeno i sigurno.

I obrana i vezni red funkcionirali su savršeno, sve lopte oduzimale su se Turcima odmah čim bi se izgubile, a Mandžukić je po običaju snažno pritiskao bekove protivnika.

Iako su mnogi imali prigovore na početnu postavu, pokazalo se da je Čačić stvar posložio na pravi način - i sporni Badelj i upitni Brozović odigrali su više nego korektno, a Brozović je bio i najveća napast za turski gol, no njegove su udarce zaustavljale prečke i golman Turske.

Gol je, prilično sretno zapravo, dao Luka Modrić koji je (mnogi će reći napokon) odigrao za reprezentaciju na razini na kojoj igra u Realu - jednu odbijenu loptu je s 25 metara dobro zahvatio i probušio turskog golmana.

Sve u svemu, početak je sjajan, treba tako i nastaviti ... 

12.06.2016. 16:54:00
http://metro-portal.hr/hrvatska-pobijedila-tursku-u-prvoj-utakmici-eura/98602/