Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2016. 07:15:16
BRAVO!

Hrvatska pobijedila Španjolsku u prvoj utakmici olimpijskog turnira

Hrvatska je jedva izborila olimpijski turnir, a u prvoj je utakmici pokazala zube europskom prvaku i svjetskom doprvaku Španjolskoj i tijesno pobijedila

Šarić je blokirao Gasola u zadnjoj sekundi
Šarić je blokirao Gasola u zadnjoj sekundi (Screenshot)

Hrvatska je otvorila olimpijski košarkaški turnir na najbolji mogući način - pobjedom nad aktualnim europskim prvacima Španjolcima!

Španjolci su bolje krenuli u utakmicu na krilima vetarana Pau Gasola koji je briljirao pod košem i izvan reketa, a naš je protivnik u prvoj četvrtini u nekoliko navrata bio na +10, da bi tu dionice igre završio s prednošću 21:13. Hrvatska se probudila u drugoj četvrtini i u nekoliko navrata se približila na -4, ali Gasol i Mirotić su nastavili trpati sa svih pozicija i odveli Španjolce do +12 (38:26). No, u zadnjih trideset sekundi prvog dijela Bogdanović i Hezonja tricama su vratili naše u život koji su s prihvatljivih -6 (32:38) otišli na odmor.

U trećoj četvrtini naši su dopustili da Španolci odu na +13 (49:36), no kad se činilo da bi se utakmica mogla prelomiti, opet su se probudili. Serijom dobrih reakcija u obrani i napadu te zahvaljujući koševima Ukića u zadnju dionicu igre naši su ušli sa samo -7 (47:54) i tamo su nastavili pritiskati protivnika.

U zadnjoj četvrtini hrvatski košarkaši su krenuli silovito i sve su preokrenuli. Zakucavanjem Babića za 57:56 naši su po prvi put poveli još od samog početka susreta, a Bojan Bogdanović svojim je koševima držao Hrvatsku u vodstvu. No, odgovarali su Španjolci tricama Lulla i Gasola te se vratili u tijesno vodstvo tri minute prije kraja. Ipak, minutu i pol prije kraja dogodio se novi preokret, jer je Planinić skočio u napadu i zabio, a Simon zatim oduzeo loptu i pogodio za 67:65. Naši su ostali čvrsti do zadnjih pola minute, Španjolci nisu nalazili rješenja u napadu i novim koševima Simona povela je Hrvatska 71:67, ali je Mirotić zatim pogodio tricu. Šarić je fauliran i zabio je tek jedno bacanje, ali u zadnjem španjolskom napadu se iskupio, jer je blokirao Gasola i donio hrvatskim košarkašima jedan od najvećih trijumfa u novijoj košarkaškoj povijesti.

Hrvatsku je do pobjede vodio Bojan Bogdanović sa 23 koša, Darko Planinić je dodao 11, a Krunoslav Simon 10, dok su kod Španjolske najbolji bili Pau Gasol sa 26 i Nikola Mirotić sa 19 poena.

08.08.2016. 07:15:16
http://metro-portal.hr/hrvatska-pobijedila-spanjolsku-u-prvoj-utakmici-olimpijskog-turnira/99493/