Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2011. 21:39:32
ČESTITAMO

Hrvatska osvojila naslov prvaka Europe u pikadu

Muška reprezentacija u finalu je pomela Češku i tako došla do trećeg uzastopnog nalsova u pikadu

Pikado
Pikado (Shutterstock)

Hrvatska muška reprezentacija u elektronskom pikadu treću je godinu zaredom osvojila naslov prvaka Europe svladavši u finalu u španjolskom Benidormu reprezentaciju Češke sa 9-4. Naši su reprezentativci i protiv Češke samo potvrdili da niti ove godine nisu imali dostojnu konkurenciju na Starom kontinentu.

Ženska reprezentacija nije uspjela ponoviti broncu s posljednja dva EP-a, nakon poraza od Njemačke naše djevojke završile su natjecanje na četvrtom mjestu.

Zlato muške reprezentacije je već sedma medalja koja je završila u rukama naših pikadista od ukupno 27 koliko ih je do sada podijeljeno u svim kategorijama. Naši su osvojili četiri zlata, srebro i dvije bronce i daleko su najuspješnija nacija na ovom natjecanju.

Nakon što su u utorak osvojili broncu na SP-u, ovo je bila samo potvrda kvalitete naših pikadista. Treće europsko zlato osvojeno je u sastavu Boris Krčmar, Vlado Deščak, Zdravko Antunović, Tonči Restović, Ivan Bilela i Tomislav Klarić uz izbornika Pericu Konfortu.

Krčmar je, kako i priliči kapetanu, prednjačio s nevjerojatnim učinkom od 15 pobjeda i samo jednim porazom u pet utakmica koliko su naši odigrali, a odmah do njega bili su Deščak i debitant Antunović koji je sjajno nadoknadio izostanak Vladimira Lešića, inače jednog od naših najboljih igrača. U finalu je zabljesnuo Tonči Restović koji je dobio sva četiri meča iako je do tada odigrao samo jednu utakmicu.

"Iako je ovo već treća godina zaredom da smo prvaci Europe, svaki put je sve slađe popeti se na pobjedničko postolje. Mi smo u prosjeku mlada reprezentacija i mislim da će naša vladavina još potrajati", rekao je Boris Krčmar kojemu je ovo četvrta osvojena medalja na ovom natjecanju.

Ženska reprezentacija nastupila je u sastavu Ivana Čavar, Đurđica Delić, Vlatka Lešić, Vlasta Stankić, Anita Zidar i Marilda Pavletić uz izbornika Ivana Krusha. Naslov europskih prvakinja osvojila je Rusija.

Do kraja natjecanja ostale su još dvije discipline, pojedinačno i parovi i lako bi se moglo dogoditi da naši još povećaju svoju bogatu kolekciju odličja.


27.05.2011. 21:39:32
http://metro-portal.hr/hrvatska-osvojila-naslov-prvaka-europe-u-pikadu/59360/