Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2022. 09:01:00
SP KATAR

Hrvatska nogometna reprezentacija spremna je za najviše dosege u Kataru

Imajući u vidu šanse koje im se prognoziraju na stranici Bet at home, Hrvatska će vrlo lako proći ovu skupinu

Vrijeme je...
Vrijeme je... (Arhiva)

Hrvati su prava nogometna nacija, stoga i ne čude velike ambicije nogometne reprezentacija, ali i velika očekivanja svih navijača i sportske javnosti pred predstojeće svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Kataru.

Hrvatska je trenutačno dvanaesta reprezentacija svijeta na FIFA-a ljstvici reprezentacija. Daleko je to od najboljeg plasmana u povijesti (treće mjesto FIFA ljestvice), ali vatreni već tradicionalno pružaju najbolje partije, upravo na svjetskim prvenstvima i to bez obzira na trenutačni plasman, očekivanja i formu.

Upravo stoga Hrvatska je tradicionalno jedan od najnepoželjnijih suparnika u skupini svjetskog prvenstva.  A ovo godine "sretni dobitnici" i rivali vatrenima u skupini biti će: Belgija, Kanada i Maroko.

Imajući u vidu šanse koje im se prognoziraju na stranici Bet at home, Hrvatska će vrlo lako proći ovu skupinu, a zatim biti izninmno tvrd zalogaj svakoj močadi koja joj se nađe na putu.

Natjecanje u skupini Hrvati otvaraju sa možda i najlakšom utakmicom na svjetskom prvenstvu - protiv ekipe Maroka. Iako na svjetskom prvenstvu nema slabih utakmica i iznaneđanja su uvijek moguća, Maroko je ipak bio prevelik problem za našu reprezentaciju na prvoj utakmici.  nebi trebao veći problem za vatrene i ova tri boda su čini se unaprijed osigurana.

S druge pak strane, vatreni imaju niz od čak pobjeda u prijateljskim utakmicama, te mečevima UEFA lige nacija. Između ostalih postradali su i Francuska, Austrija i Danska i to u gostima.

Sljedeći sraz Hrvatska će imati četiri dana kasnije, danas 27.11.2022 u 17 sati, a protivnik će biti selekcija Kanade. Kanađani igraju dosta promjenjivo u posljednje vrijeme, nemaju velikih zvijezda, a predvodi ih vratar beogradske Crvene zvezde, Milan Borjan, koji je rođen upravo u Hrvatskoj - u Kninu.

Natjecanje u skupini Hrvatska će zatvoriti velikim europskim derbijem, utakmicom protiv iznimno snažne i ambiciozne Belgije. Momčad je to iznimno zvučnih imena kao što su: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Yannick Carrasco, Romelu Lukaku, Dries Mertens... Prvenstvo u Kataru je vjerojatno i posljednja šansa za ovu sjajnu generaciju da se dočepa najsjajnijeg odličja  koje im stalno izmiče.

Sraz sa Belgijom igrat će se 1.12.2022 u 16 sati po našem vremenu i trebao bi odlučivati o pobjedniku skupine, te potencijalno lakšem rivalu u nastavku natjecanja.

Hrvatsku reprezentaciju predvodit će trenutačno najbolji igrač svijeta Luka Modrić, tu su još Kovačić, Perišić, Brozović i drugi, koji će se boriti za još jedan povjesni plasman vatrenih na svjetskim prvenstvima.

27.11.2022. 09:01:00
http://metro-portal.hr/hrvatska-nogometna-reprezentacija-spremna-je-za-najvise-dosege-u-kataru/140174/