Metro-portal.hr

objavljeno 09.08.2011. 15:28:00
DRAGAN PARAVINJA

Hrvatska nije poslala Sarajevu zahtjev za dodatnim ispitivanjem

Osim sa Antojijom Bilić, razni mediji povezuju Paravinju i s ubojstvom beogradske novinarke tjednika "Duga" koja je pisala o povezanosti kriminala i politike

Fotografija vijesti

Bosansko pravosuđa nije  zaprimilo nikakav zahtjev od strane Republike Hrvatske da se dodatno sasluša Dragan Paravinja, prenosi Hina.

"Iz medija znamo da se najavljuje dodatno ispitivanje Paravinje i to je za sada sve. Nikakav zahtjev za dopuštenje za takvo ispitivanje još nismo dobili", kazala je glasonogovornica Bakić komentirajući naznake da će hrvatska i srbijanska policija ispitati Paravinju o navodima da bi mogao nešto znati o okolnostima smrti novinarke Radoslave Dade Vujasinović.

Ona je 1994. godine pronađena mrtva u svom stanu u Beogradu a tadašnja istraga zaključena je konstatacijom kako je navodno izvršila samoubojstvo. Prema tvrdnjama koje su se sada pojavile u hrvatskim medijima Paravinja navodno tvrdi kako je ona ubijena te da o tome ima dodatne informacije.

Glavni ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić i direktor srbijanske policije Milorad Veljović dogovorili su se u ponedjeljak u Rijeci o osnutku zajedničkog tima istražitelja koji će i dalje prikupljati informacije vezane uz ubojstvo srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, s kojim mediji povezuju Dragana Paravinju.

Hrvatski MUP je priopćio da će biti zatražen i razgovor s Draganom Paravinjom, koji je u istražnom zatvoru Županijskoga suda u Šibeniku, a mediji ga povezuju s ubojstvom beogradske novinarke tjednika "Duga" koja je pisala o povezanosti kriminala i politike.

Glasnogovornica ministarstva pravosuđa BiH ističe kako je izručenje Paravinje odobreno isključivo zbog istrage o slučaju nestanka Antonije Bilić.

09.08.2011. 15:28:00
http://metro-portal.hr/hrvatska-nije-poslala-sarajevu-zahtjev-za-dodatnim-ispitivanjem/62116/