Metro-portal.hr

objavljeno 11.06.2013. 08:29:00
DALMATIAN LOUNGE

Hrvatska lounge glazba sa svjetskim potpisom

Dvojac Krešimir Tomec i Marco Grabber najavljuju svoj novi album „Dalmatian Lounge" u izdanju Scardone kojim su odlučili približiti izvornu dalmatinsku glazbu i mlađim naraštajima

Krešimir Tomec i Marco Grabber
Krešimir Tomec i Marco Grabber (Hamar Media)

Ove godine ćete osim indijskog, španjolskog i latino chillouta imati priliku čuti i hrvatsku verziju vrhunske produkcije! Uložilo se puno vremena i sredstva u cilju približavanja dalmatinske glazbe širem krugu slušatelja ubacivši ih u moderno lounge ruho!

Dvojac Krešimir Tomec i Marco Grabber najavljuju svoj novi album „Dalmatian Lounge" u izdanju Scardone kojim su odlučili približiti izvornu dalmatinsku glazbu i mlađim naraštajima kao i novoj generaciji turista koji su otkrili Jadransku obalu! Hrvatske dalmatinske napjeve, koje na ovom albumu pjevaju najnagrađivanije klape - Cambi, Šufit..., su spojili sa modernom lounge glazbom i dogodio se nastavak projekta koji su započeli 2010. svojim prvim albumom „Dalmatian Dub" koji je bio izrazito hvaljen od strane kritičara!

U stvaranju „Dalmatian Lounge" sudjelovala su velika producentska imena iz SAD-a i UK koji su radili remixeve za svjetske zvijezde kao što su Beyonce, Lady Gaga, Justin Timberlake... Album je miksan u New Yorku, a masteriran u Londonu, na njemu gostuju i strani DJ-i kao što su Chris Coco i Pete Gooding sa popularne Ibize!

Dokumentarac projekta: 

U dokumentarcu su sudjelovali i: Matija Dedić, Hrvoje Lozančić iz klape Cambi, Dubravko Jagatić, Ozren Kanceljak, klapa Šufit, svjetski mediji sa svojim recenzijama, Branko Paić, direktor izdavačke kuće Scardona, Zvonimir Dusper - Dus, Iztok Turk, Dado Marušić, Dragan Čačinović - Chach.

- „Dalmatian Lounge, kao što i samo ime govori, zamišljen je kao jedan opuštajući CD s dalmatinskim motivima i nastavak je CD-a Dalmatian Dub. U suradnji s klapama Šufit, Cambi, Lučica i Uzorita, Matijom Dedićem, te dva strana gosta DJ-a i producenta, Chris Coccom i Pete Goodingom, napravili smo CD sa zvukom koji objedinjuje elektronsku glazbu i tradicionalne dalmatinske pjesme. Iako je a capella pjevanje jedini istinski zvuk klape, ovaj CD bi mogao približiti klapsku glazbu i širem, mlađem slušateljstvu.

Najavni singl "Hvarska Serenada", posvećen je jednom od najljepših otoka, Hvaru i dragim ljudima koje smo tokom vremena tamo upoznali. Upravo je na Hvaru i s Hvaranima snimljen materijal za video spot Spot će biti napravljen od still image fotografija posebnom 3D tehnikom i prikazuje jedan proljetni dan u Hvaru"

11.06.2013. 08:29:00
http://metro-portal.hr/hrvatska-lounge-glazba-sa-svjetskim-potpisom/78652/