Metro-portal.hr

objavljeno 10.06.2013. 22:19:02
1:0

Hrvatska izgubila od Portugala

Ni u trećem pokušaju hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela izbjeći poraz od Portugala, niti mu zabiti pogodak

Ronaldo je rutinski zabio
Ronaldo je rutinski zabio (Arhiva)

Nakon kvalifikacijskog poraza od Škotske Štimčeva družina tako na ljetni odmor odlazi s porazom i u prijateljskoj utakmici. Presudan je bio - Cristiano Ronaldo...

Tešku utakmicu nakon kvalifikacijskog poraza od Škotske Hrvatske je u Ženevi dočekala s jednim debitantom (Milić) i jednim napadačem (Olić). Iako je najavljivano da će možda preskočiti ovu utakmicu, u portugalskom sastavu u prvih 45 minuta bio je i Cristiano Ronaldo.

Kiša je u prvom dijelu natapala travnjak, a Rakitić u šestoj minuti nije uspio kazniti loše dodavanje portugalskih stopera prema vrataru Eduardu. Ronaldo je u 18. minuti imao prvu prigodu za Portugal, no malo je zakasnio na ubačaj Coentraa.

Hrvatska je u prvom dijelu jednom ozbiljnije zaprijetila i to nakon dubokog prodora Modrića uz gol-aut liniju u 31. minuti. No, Olić nije dobro zahvatio povratnu loptu prema sredini.

18 minuta nakon prvog pokušaja, Ronaldo je ovog puta bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.Silvio je ubacio s lijevog krila u sredinu, Veloso je vratio loptu prema zvijezdi Reala koja je imala malo previše prostora s obzirom na svoje kvalitete. Namjestio se na lijevu nogu i prizemnim udarcem zatresao donji lijevi kut hrvatskih vrata.

Ronaldo je mogao udvostručiti portugalsku prednost u 41. minuti, kad je glavom nakon ubačaja s lijevog krila od poda pogodio gredu. Srećom, odlazak na odmor lišio nas je daljnjih neugodnosti u Ronaldovoj režiji. Portugalski izbornik ostavio ga je u svlačionici.

Na otvaranju drugog poluvremena Štimac je na teren poslao i drugog debitanta, najmlađeg ikad - 17-godišnjeg Alena Halilovića, ali prva opasnost opet se dogodila pred našim vratima.Vierinha je glavom pokušao prevariti Subašića u 56. minuti, lopta je završila u korneru.

Nakon brojnih izmjena na obje strane opet je Vierinha bio u najboljoj prigodi. Ukrao je u 71. minuti jednu loptu Ćorluki kraj korner zastavice i sjurio se prema Subašiću, imao je Almeiduusamljenog na drugoj vratnici, ali nije ga uspio pronaći.

Perišić je na drugoj strani pucao glavom na drugoj vratnici nakon ubačaja Modrića, zaprijetio je još na samom kraju i Halilović ciljajući dalji kut, pa i Vida glavom nakon kornera u samoj sučevoj nadoknadi, ali Hrvatska ni u trećem pokušaju nije uspjela zabiti gol Portugalcima.

Tako je i u trećem pokušaju Hrvatska poražena od Portugala, ali progres je očigledan. Prije 17 godina smo izgubili 0:3, prije osam godina 0:2, ovog puta samo 0:1. Za osam godina imat ćemo bod.

Piše: hrsport.net
10.06.2013. 22:19:02
http://metro-portal.hr/hrvatska-izgubila-od-portugala/78653/