Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2010. 19:30:11
POZITIVNI ANGAŽMAN

Hrvatska i Srbija doprinose stabilnosti u regiji

Ocijenili su to zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Vladimir Titov i visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Zamjenik šefa ruske diplomacije Titov boravi u dvodnevnom radnom posjetu BiH a tijekom susreta s Inzkom visoki mu je predstavnik prenio ocjenu kako je posjet hrvatskog predsjednika Ive Josipovića BiH imao pozitivni utjecaj na ukupni razvitak stanja, priopćio je Ured visokog predstavnika (OHR).

Inzko je istaknuo i pozitivni utjecaj Istanbulske deklaracije što su je usvojili srbijanski predsjednik Bors Tadić, predsjedatelj Predsjedništva BiH Haris Sulajdžić i turski predsjednik Abdulah Gul kao i rezolucije o Srebrenici što je donio srbijanski parlament te Tadićeve odluka da nazoči obilježavanju 15. obljetnice genocida u Srebrenici

"Ovo smatram pozitivnim trendom i znakom da se regija u cjelosti kreće k Europskoj uniji", kazao je Inzko. Zamjenika ministra vanjskih poslova Rusije u Sarajevu su primili i ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj te članovi Predsjedništva BiH.

Kako je priopćeno nakon susreta Alkalaj-Titov, zamjenik šefa ruske diplomacije obećao je punu potporu BiH na putu ka Europskoj uniji. (hina/metro-portal)

25.06.2010. 19:30:11
http://metro-portal.hr/hrvatska-i-srbija-doprinose-stabilnosti-u-regiji/43390/