Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2015. 07:01:00
KVALIFIKACIJE

Hrvatska i Italija neriješeno pred praznim Poljudom

Mandžukić je bio prvo tragičar, zatim heroj, pa onda opet tragičar, i to sve u uvodnih dvadesetak minuta utakmice pred praznim tribinama

Mandžo je promašio, zabijao i još svašta
Mandžo je promašio, zabijao i još svašta (Arhiva)

Hrvatska nogometna reprezentacija pred praznim je Poljudom s Italijom odigrala 1:1. Nakon što mu je u 6. minuti udarac s bijele točke obranio Buffon, Mario Mandžukić iskupio se pogotkom na asistenciju Ivana Rakitića u 11. minuti.

No, da će Mandžukić potpuno obilježiti ovu utakmicu postalo je očito u 36. minuti, kad je igranjem rukom skrivio jedanaestera, a Candreva je 'panenkom' svladao Subašića.

Utakmica je nakon toga ušla u prijateljske vode jer i jednima i drugima je taj rezultat odgovarao, no sudac je odigrao neku svoju utakmicu i podijelio ukupno devet žutih i jedan crveni karton, našem kapetanu Srni.

Bez Modrića i Ćorluke Hrvatska je naizgled igrala čvrsto i dopadljivo, no kad se zna da je s druge strane igrala praktično B reprezentacija Italije pojačana Buffonom i Pirlom jer su svi ostali ozlijeđeni, rezultat i nije tako dobar.

Kako ne bi sve prošlo bez skandala, neki "navijači" uspjeli su na travnjaku napraviti kukasti križ spalivši nekom kiselinom travu, a fantastično je da to nitko od organizatora nije primjetio. Naravno, Talijani su to prijavili UEFA-i, svi svjetski mediji su prenijeli sliku, tako da se ne trebamo čuditi ako nas izbace iz kvalifikacija.

13.06.2015. 07:01:00
http://metro-portal.hr/hrvatska-i-italija-nerijeseno-pred-praznim-poljudom/92310/