Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2013. 19:02:00
SJAJNO!

Hrvatska demolirala Južnu Koreju 4:0

Nakon dugo vremena Hrvatska u prijateljskoj utakmici nije izgledala kao na plaži, nego ratnički raspoložena

Mandžo igra u sjajnoj formi
Mandžo igra u sjajnoj formi (Arhiva)

Vatreni su zdrobili Južnu Koreju na Fulhamovom stadionu s 4:0 i zadali dosta glavobolje srpskom izborniku Mihajloviću, poslavši mu jasnu poruku da Srbija u Zagrebu neće dobro proći, ma koliko se junačili.

Štimac je nabrijao dečke jednostavnom formulom - nemoj da netko danas izgubi mjesto u momčadi za Srbiju, što je očito dalo dovoljno impulsa igračima da odigraju prijateljsku utakmicu kao da je natjecateljska.

Agilne i rastrčane Korejance načeo je, a tko drugi, Mandžukić koji očito igra u životnoj formi i nema golmana koji ga može zaustaviti. U tridesetoj minuti Rakitić je nabacio jednu od svojih navođenih lopti ravno na glavu Mandžukića koji je rutinski postigao gol. 

Osam minuta kasnije opet kontra, Rakitić odvlači korejskog beka za sobom, a Srna mirno pogađa za slavlje u 100-toj utakmici za reprezentaciju.

Odmah početkom drugog poluvremena Kranjčar je sjajno uposlio Jelavića koji je iz okreta s desetak metara zabio samo par minuta nakon što je ušao u igru. 

Pet minuta prije kraja Rakitić je ponovno asistent, ovaj put je sjajno okomito proigrao Petrića kji je na svom stadionu matirao južnokorejskog vratara za konačnih 4:0.

06.02.2013. 19:02:00
http://metro-portal.hr/hrvatska-demolirala-juznu-koreju-4-0/76358/