Metro-portal.hr

objavljeno 21.06.2012. 21:47:00
NAKON EURA

Hrvati i Rusi otišli kući, Poljaci dopuštaju bakljade

Poljske se vlasti žele ugledati na primjere zemalja poput Danske, Austrije i Norveške, gdje je dopušteno paljenje baklji na utakmicama nacionalnih liga

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što su hrvatski i ruski nogometni savezi drastično novčano kažnjeni zbog toga što su njihovi navijači palili baklje za vrijeme utakmica Eura, Poljaci su danas najavili kako bi ubuduće na svojim stadionima mogli dopustiti bakljade u kontroliranim uvjetima.

Poljske se vlasti žele ugledati na primjere zemalja poput Danske, Austrije i Norveške, u kojima je navijačima dopušteno paljenje baklji na utakmicama nacionalnih liga, što se pokazalo dobrom mjerom protiv huliganizma.

Baklje se na stadionima u tim zemljama uglavnom pale prije početka utakmice, kao dio navijačkog pirotehničkog dekora, zbog čega ih navijače znatno manje koriste kao način za protestiranje ili izražavanje nezadovoljstva.

Već je najavljeno da će Gdanjsk biti prvi grad koji će od sljedeće sezone dopustiti bakljade, a pokaže li se ovaj eksperiment uspješnim, primjer bi mogli slijediti i ostali.

21.06.2012. 21:47:00
http://metro-portal.hr/hrvati-i-rusi-otisli-kuci-poljaci-dopustaju-bakljade/72123/