Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2010. 18:36:00
ZLATO NAKON 36 GODINA

Boksač Filip Hrgović uzeo zlatnu medalju na SP-u u Bakuu

Osamnaestogodišnji Zagrepčanin je u borbi za zlato pobijedio Francuza Tonija Jamesa Yoku na bodove 7:4 i senzacionalno došao do svjetskog zlata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Arbanas/CROPIX)
Mladi hrvatski boksač Filip Hrgović osvojio je zlatno odličje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u azerbejdžanskom glavnom gradu Bakuu i to u kategoriji preko 91 kilograma.

Osamnaestogodišnji Zagrepčanin je u borbi za zlato pobijedio Francuza Tonija Jamesa Yoku na bodove 7:4 i senzacionalno došao do svjetskog zlata, prvoga hrvatskoga u juniorskoj konkurenciji nakon čak 36 godina.

Hrgović je na putu ka naslovu u superteškoj kategoriji pobjeđivao Mađara Joszefa Zsigmonda (7:1), domaćeg borca Fargana Omarova s uvjerljivih 15:4, te u polufinalu Novozelanđanina Josepha Parkera s 8:6. Hrgović je član zagrebačkoga kluba Leonardo.

Osvajanje zlatnog odličja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kategoriji preko 91 kilograma Hrgoviću je čestitao i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs:

"Iskrene čestitke Filipe u ime Ministarstva i osobno za osvojeno zlatno odličje na Svjetskom juniorskom prvenstvu do kojeg ste došli nakon četiri uvjerljive pobjede. O kakvom se poduhvatu radi govori i podatak da taj uspjeh u juniorskoj konkurenciji hrvatski boksači nisu uspjeli ostvariti u proteklih 36 godina. Uvjeren sam da će Vam ovaj uspjeh biti pravi podstrek za nastavak marljivog treninga što je najbolja garancija da ćete se na pobjednička postolja penjati i u seniorskoj konkurenciji", stoji u čestici ministra Fuchsa. (hina/metro-portal)

03.05.2010. 18:36:00
http://metro-portal.hr/hrgovic-prvak/39199/