Metro-portal.hr

objavljeno 26.06.2018. 09:01:00
SAVJETI

Hrana za učinkovito mršavljenje

Postoje neke namirnice koje vam u tome mogu pomoći, a koje će vam dati osjećaj sitosti zbog čega nećete imati potrebe za hranom

Jabuke su sjajan odabir
Jabuke su sjajan odabir (FreeDigitalPhotos)
Mršavljenje je zapravo vrlo jednostavna formula - sve što trebate napraviti je jesti manje kalorija nego što ste sagorjeli.

Postoje neke namirnice koje vam u tome mogu pomoći, a koje će vam dati osjećaj sitosti zbog čega nećete imati potrebe za hranom.

Jedna od zdravih namirnica uz koju je siguran osjećaj sitosti je grah. Grah je zasitan i jeftin te sadrži veliki izvor proteina. Bogat je vlaknima i sporo se probavljuje, a uz samo jedan obrok graha ćete imati dulji osjećaj sitosti što će vas spriječiti da jedete više nego što vam je potrebno.

Redovita prehrana

Redovitoj prehrani možete dodati i više povrća koje će vam istovremeno smanjiti kalorije i napuniti vas vitaminima. Kalorične priloge kao što su tjestenina i krumpir možete zamijeniti povrćem, a spremite ga na isti način kao i bilo koji drugi prilog, pa će jednako biti ukusno, a zdravije.

Ako ste veliki ljubitelj slatkog možete se tu i tamo zadovoljiti s malo čokolade. Ali ne jedite bilo koju čokoladu već isključivo tamnu čokoladu u malim količinama. Crna čokolada će vam dati osjećaj sitosti, a za razliku od mliječne čokolade vam neće otvarati apetit.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
26.06.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/hrana-za-ucinkovito-mrsavljenje/112917/