Metro-portal.hr

objavljeno 25.12.2012. 17:06:00
SUZDRŽAVANJE

Hrana koju treba izbjegavati za blagdane

Blagdanski stolovi uvijek su prepuni kalorija, no ove stvari su prave kalorijske bombe koje su naizgled bezopasne

Izgledaju slatko i poželjno ... ali ubijaju liniju nemilosrdno
Izgledaju slatko i poželjno ... ali ubijaju liniju nemilosrdno (Arhiva)

Blagdanska kuhinje ne spada u vrh zdrave kuhinje, to je poznato i definitivno dokazano, no preko toga prelazimo uz slijeganje ramenima. Ipak, ako je ikako moguće, neke stvari bi trebali držati podalje od sebe, ili prijeći u drugu prostoriju kad ih vidite, jer su put u pravi masakr kalorijama.

Počnimo s onim što se prije ili kasnije sigurno nađe na svakom tanjuru, a to je pire krumpir. Vjerovali ili ne, prosječna porcija ima čak 420 kalorija, pa se radije prebacite na obični kuhani krumpir, ako ga baš mora biti.

Mali muffini izgledaju slatko i baš su onako, simpatični za strpati u usta u prolazu. No, taj će vam zalogajčić u tijelu ubaciti 360 kalorija, pa vi kasnije razmišljajte kako ih istjerati van. Liker od jaja nije toliko uobičajen kod nas, no kako stalno uvozimo strane običaje, tako je stigao i egg nog. E, pa vratite ga tamo od kud je stigao, jer jedna šalica ima vrtoglavih 600 kalorija!

Božićno je doba i doba ukrašavanja kava svim i svačim, jer eto, blagdan je, ima se vremena, došli su gosti ... pa kad vam tako draga prijateljica napravi kavu sa šlagom i čokoladnim mrvicama, sjetite se da ima 410 kalorija, 15 grama masnoća i 54 grama šećera, u prosjeku!

Nećemo vam reći ništa novo kad kažemo da je u ovo doba godine umjerenost ključna riječ, no nadamo se da su vas gornje brojke barem malo uzdrmale u naumu da obogatite svoje masne naslage ...

25.12.2012. 17:06:00
http://metro-portal.hr/hrana-koju-treba-izbjegavati-za-blagdane/75614/