Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2013. 23:01:00
SAVJETI

Hrana koju treba izbjegavati prije seksa

Neka hrana pomaže nam svojim afrodizijačkim svojstvima, no ima i one koja ubija seksualno uzbuđenje

Ovo bi moglo napraviti problem u krevetu
Ovo bi moglo napraviti problem u krevetu (Shutterstock)

Svi znamo za školjke, med i ostale prirodne afrodizijake koje suptilno stavljamo meni kad se nadamo seksu na kraju večeri, no ima i hrane koja ima upravo suprotan učinak, pa je nije loše nabrojati.

Recimo, ako se brinete za ugodan dah, po svaku cijenu izbjegavajte pepermint, iako je najpopularniji. Jest, on najbolje uklanja neugodne mirise, no istovremeno smanjuje razinu testosterona kojeg biste, po definiciji, željeli imati što više u krvi. Dvostruka greška su žvakaće gume s pepermintom, jer osim pogubnih posljedica po testosteron izazivaju podrigivanje, koje sigurno neće napraviti bolju atmosferu.

U slučaju da ste još mladi i nema se love, nemojte ni slučajno komada odvesti na hot dog prije očekivanog hvatanja pod plahtama. Zasićene masti iz hot doga zapunit će arterije i penisa i vagine, što posljedično znači slabiju erekciju i smanjenu osjetljivost vagine, sve u svemu, loš seks. Riba je druga priča, omega-3 masne kiseline napravit će upravo suprotno.

Ako hot dog još odlučite zaliti nekim gaziranim pićem, vozite punom brzinom prema propasti i sramoti, jer će vas napuhati i izazvati vam plinove koji neće puno birati kako će van - ili gore ili dolje. I jedno i drugo je, naravno, potpuni fijasko.

Konzervirana će vas hrana napuhati zbog velikih količina natrija koje su ugurali u nju da bi je održali jestivom, što opet znači probleme, a ni slučajno nemojte, recimo, konzervi tune pridodati pomfrit. Transmasnoće iz ove popularne brze hrane loše djeluju na cirkulaciju i smanjuju razinu testosterona, a kad vas dodatno udari natrij kojeg ima i ovdje u ogromnim količinama, ode sve kvragu.

Za kraj, izbjegavajte energetska pića, jer iako vam se čini da ste puni energije zbog tone kofeina i šećera u njima, ta energije nestaje jednako naglo kako je i došla, što znači da bi se mogli osjećati kao ispuhani balon u ključnim trenucima.

Stoga, malo ribe i čaša vina, ne više, i zabava u krevetu je garantirana. Ostalo zaboravite.

21.04.2013. 23:01:00
http://metro-portal.hr/hrana-koju-treba-izbjegavati-prije-seksa/77695/