Metro-portal.hr

objavljeno 17.11.2013. 12:10:00
PFUUU

Hrana koja uzrokuje neugodne tjelesne mirise

Nema tog dezodoransa ili parfema koji vam može pomoći jer se (neugodan) miris vašeg tijela širi unaokolo? Zavirite malo u svoj tanjur ...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Koja će vam hrana dodatno pojačati neugodne mirise? Pa, ima toga više, a za početak je uvijek dobro lagano izbjegavati previše začinjenu hranu koja može dovesti do povećanog unosa sumpora. Sumpor iz tijela izlazi disanjem i kroz pore kože, pa zato, primjerice, možete malo jače zaudarati ako pretjerate s bijelim lukom. 

Crveno meso najteže se probavlja, pa nije ni čudo da se tijelo nakon tolike muke nakon prejedanja pretjerano znoji. Uz to, vaš prirodni miris, ako nije baš nježan i fin, dodatno će pojačati gazirana pića, čokolada, kava, čaj i alkohol jer se barem 10 posto količine koju ste unijeli ne može probaviti.

Pretjeran unos brze hrane u kombinaciji s ljenošću, tj. nedostatkom vježbanja dovodi do nakupljanja masnih stanica u tijelu, a to uzrokuje pretjerano znojenje i neugodne mirise. Kako se takva hrana probavlja sporije od zdrave hrane, pojavljuje se i neugodan zadah. Sve u svemu, sol, šećer i ulje treba unositi u kontroliranim količinama, a brza hrana ih je prepuna. 

Mliječni su proizvodi bogati proteinima, što će u pretjeranim količinama izazvati probleme s probavom, kad se oslobađaju metil mercaptan i hidrogen sulfid, a kao posljedica toga nastaju neugodni mirisi.

Stoga, ako niste baš prirodno mirišljavi, a redovito se tuširate i dalje zaudarate, pogledajte u tanjur. 

17.11.2013. 12:10:00
http://metro-portal.hr/hrana-koja-uzrokuje-neugodne-tjelesne-mirise/81650/