Metro-portal.hr

objavljeno 11.06.2016. 11:36:00
SAVJETI

Hrana koja ublažava simptome PMS-a

Ako ste već sami sebi naporni kad vas ulovi PMS, evo rješenja - uvrstite ove namirnice u prehranu i simptomi će biti značajno manji

Omega-3 masne kiseline podići će vam raspoloženje
Omega-3 masne kiseline podići će vam raspoloženje (Shutterstock)

Simptomi PMS-a svima su dobro poznati, a to neugodno razdoblje mjeseca možete proći puno jednostavnije i lakše ako vam se na tanjuru nalaze ove namirnice.

Avokado - bogat omega-3 masnim kiselinama, avokado je odličan za ublažavanje grčeva. Možete ga jesti samog, ubaciti u salatu ili staviti na tost.

Banana - sadrže melatonin koji nam pomaže da bolje spavamo po noći i koji regulira prirodni ritam tijela.

Jaja - za borbu protiv PMS-a potrebna nam je energija. Umjesto masnog peciva s čokoladom, pojedite zdrav doručak bogat proteinima. Omlet s povrćem ili sendvič s tvrdo kuhanim jajima dat će vam snagu za cijelo jutro.

Jogurt - kako bi spriječili nadutost, važna je zdrava crijevna flora. Tu će pomoći probiotici koji se nalaze u jogurtu, a kalcij će olakšati grčeve i osjećaj boli u trbuhu. Još jedan mali trik - uz nekoliko svježih borovnica (s antioksidansima za lijepu kožu), jogurt će postati zdrav i niskokaloričan međuobrok koji će vas spriječiti od prejedanja.

Kokice bez soli - nezasoljene kokice dati će nam osjećaj da jedemo nešto fino i umirujuće, ali s puno manje kalorija od kolača ili čokolade.

Losos - omega-3 masne kiseline pomažu nam da podignemo raspoloženje i smanjimo razinu stresa. Losos je u tome pravi stručnjak!

Sjemenke bundeve - ako se često žalite na glavobolju za vrijeme PMS-a, magnezij bi mogao pomoći. Pronađite ga u sjemenkama bundeve.

Špinat (i ostalo) - zeleno povrće obavezno se mora naći na vašem tanjuru! Hormonalne akne iskaču baš u vrijeme PMS-a, zbog čega se osjećamo još gore i nezadovoljnije u svojoj koži. Povrće puno vitamina A, C i E pomoći će vašoj koži da ostane čista.

Tamna čokolada - kvalitetna tamna čokolada puna je antioksidansa koji su dobri za tijelo, regulira krvni tlak i povećava osjećaj zadovoljstva. Pomaže nam da se opustimo i daje nam energiju.

11.06.2016. 11:36:00
http://metro-portal.hr/hrana-koja-ublazava-simptome-pms-a/98582/