Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2012. 22:10:00
SEKS

Hrana koja šteti vašem libidu

Pržena hrana, alkohol, procesirano mesi, mliječni proizvodi- sve ove namirnice mogu i dugoročno i kratkorolno naštetiti vašem libidu

Pazite da ne pijete previše mlijeka
Pazite da ne pijete previše mlijeka (Arhiva)

Svi znamo za da neka hrana diže libido te se može koristiti kao afrodizijak, ali postoji i hrana koja ne samo da ga može smanjiti već i dugoročno ga poremetiti. Nutricionisti Maria i Brian Clement su dali par savjeta o hrani koja može štetiti našem seksualnom životu:

Sojini pripravci

Hrana bogata sojom sadrži estrogen koji može poremetiti libido. Dobar način da nastavite piti sojino mlijeko, a zadržite svoj seksualni nagon, je da pomiješate sojino i obično mlijeko (pod uvjetom da niste alergični) u omjeru jedan naprama jedan.

Pržena hrana

Pržena hrana kao pomfrit i čips sadrži puno trans masnih kiselina koje se talože na stijenkama žila i tako usporavaju krvotok, a s time i dotok krvi do genitalija. Ovo može dugoročno jako naštetiti vašem libidu.

Sladoled i sir

Višak mliječnih proizvoda može uzrokovati probavne smetnje kao grčevi i nadutost, ali i osjećaj težine. Najbolje je jesti do tri mliječna obroka tjedno.

Alkohol

Dok smo pod utjecajem alkohola možda nam se čini da smo na vrhuncu svoje seksualne moći, no nakon  što se koncentracija u krvi smanji naš libido drastično padne. Sljedeći put, umjesto nekog koktela, radije uzmite voćni sok, koji ne same da neće škoditi nego će vam čak i dati energije za seksi aktivnosti.

Hamburger i hot dog

Meso koje se stavlja u hrenovke i pljeskavice je gotovo sigurno slabije kvalitete; sadrži raznorazne kemikalije koje mogu uzrokovati hormonsku neravnotežu u tijelu. Ako baš želite jesti hamburgere probajte pronaći neka mjesta gdje ih rade sa organskim mesom.

Krafne

Jedna krafna tu i tamo neće vam škoditi, ali svakodnevna konzumacija krafni će naštetiti vašem libidu jer će naglo dizati, a onda spuštati količinu glukoze u krvi.

Voda iz slavine

Neke vode iz slavine mogu sadržavati rane kemikalije koje snižavaju razinu energije,  a i posebno su štetne za muškarce kako im smanjuju razine testosterona. Riješenje je jednostavno- ugradite kućne filtre da pročiste vodu.

11.08.2012. 22:10:00
http://metro-portal.hr/hrana-koja-steti-vasem-libidu/73230/