Metro-portal.hr

objavljeno 15.03.2016. 09:01:00
ŠLAUFOVI

Hrana koja povećava obujam struka

Neke vrste hrane naročito loše djeluju na našu liniju, nabacujući masne naslage oko struka, ugrožavajući na taj način zdravlje

Odmah u šlauf, nema spasa
Odmah u šlauf, nema spasa (Shutterstock)

Debljina oko struka je upravo ona najopasnija debljina koja ima najnegativniji utjecaj na zdravlje, a istovremeno se i najteže skidaju masne naslage s tog dijela tijela

Neke namirnice naročito su opasne zbog činjenice da najbrže stvaraju masne naslage oko trbuha, a na žalost većine, radi se o omiljenim grickalicama koje svi volimo.

Čips - teško da će i jedan tulum proći bez par vrećica čipsa, a jednako tako i praćenje utakmica ili omiljenih serija. No, kupovni čips prepun je loših masti i soli, koje uzrokuju zadržavanje vode, napuhanost i gomilanje masnoća oko struka.

Što je još gore, čips je poznat po tome da otvara apetit, pa ga je vrlo teško pojesti tek par komada, već uvijek nestane cijela vrećica, ma koliko velika bila.

Gazirana pića - količine šećera u ovim napitcima su zastrašujuće, bez obzira piše li na njima da su dijetalna ili ne, a sve to ide ravno - oko struka.

Pizza - prvo, bijelo brašno i loši ugljikohidrati, nakon toga gomila loših masnoća i soli, uz neizbježni šećer i kolesterol, što sve uzrokuje masne naslage na trbuhu.

Stoga, čips i pizzu napravite sami, pažljivo birajte sastojke, a umjesto gaziranih pića napravite svoje od svježe iscijeđenog voća.

15.03.2016. 09:01:00
http://metro-portal.hr/hrana-koja-povecava-obujam-struka/96990/