Metro-portal.hr

objavljeno 25.01.2014. 18:01:00
SAVJETI

Hrana koja će vam smanjiti apetit

Glad je najveći neprijatelj svake dijete, pa evo nekoliko savjeta kako u prehranu uvesti plodove koji će vam smanjiti apetit

Obični kuhani krumpir ima vrlo malo kalorija
Obični kuhani krumpir ima vrlo malo kalorija (Shutterstock)

Dijeta nas čini gladnima ako nismo odabrali pravu, kažu nutricionisti, no ako i dalje mislite da ćete pomoću nje dostići željenu kilažu, morat ćete uvrstiti ove namirnice u nju kako bi vam smanjile apetit.

Jedan od razloga zašto se mediteranska prehrana smatra najzdravijom je i češnjak sa svojim antiupalnim i antibakterijskim karakteristikama, no on radi još jednu, vrlo važnu stvar - mozgu šalje informacije da smo siti. Jedemo manje, apetit nam ne raste unatoč manjoj količini pojedene hrane, mršavimo bez muka i zavijanja u trbuhu. Jednostavno.

Pokušajte ukombinirati cimet u obroke, naročito večernje, jer osim što će pomoći vašem tijelu da sagori više masnoća, kontrolirat će glad i nećete morati pojesti onaj kasnovečernji obrok viška. 

Na salate obavezno stavite sitno nasjeckane ljute papričice, jer i one imaju dvostruku ulogu kao i cimet - potiču izgaranje masti i kontroliraju osjećaj sitosti. 

Kuhana jaja za doručak duže će vas držati sitim svojim proteinima, pa nećete morati grickati nešto cijelo jutro, a prije ručka obavezno pojedite juhu koja će vam pomoći da pojedete manje za glavno jelo.

Krumpir je, ma što vam govorili o njemu, zapravo dijetna namirnica jer, ako ga jedete bez dodataka poput maslaca ili mlijeka, ima vrlo malo kalorija. Kako je prilično zasitan i dugo se zadržava u probavi, nećete osjećati glad. 

Jabuke su pune pektina koji će produžiti osjećaj sitosti, a ostali sastojci će vam vratiti vitamine i minerale koji vam nedostaju.

Ako i nakon svega osjetite glad, slobodno napravite kokice. Bez svih onih dodataka koje na njih stavljaju u kinima, možete ih pojesti koliko god želite i kad god želite.

25.01.2014. 18:01:00
http://metro-portal.hr/hrana-koja-ce-vam-smanjiti-apetit/82902/