Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2014. 16:01:00
LOVICA

Horoskop i novac - kako znati tko štedi, a tko troši preko mjere

Horoskop vam može dati vrlo dobru ideju o tome kakav odnos osoba koja vam se sviđa ima prema novcu

Što kaže horoskop o ponašanju prema novcu
Što kaže horoskop o ponašanju prema novcu (Shutterstock)

Ovan je nepredvidljiv u trošenju jer se prilično djetinjasto odnosi prema novcu, tako da im je najbolje kartice staviti pod ključ. No, tada se uvijek mogu okrenuti igrama na sreću koje im uvijek donose dobitke.

Bik više razmišlja o štednji nego što je provodi, jer ipak previše voli dobar zalogaj, kapljicu i dašak luksuza u domu i ormaru. S druge strane, nemaju problema s zarađivanjem jer uvijek će radije potegnuti jače od drugih kako bi imali za svoja zadovoljstva.

Blizanci vole imati i trošiti, a najviše ih krasi snalažljivost u pronalaženju donatora za svoje potrebe. Vraćaju pošteno, mora se reći, ali ipak su uvijek u nekom laganom minusu, osim ako nemaju zemljani znak u podznaku.

Rak ima aureolu štediše, no ipak voli biti ekstravagantan. Mudro upravlja novcem i uvijek izgleda bolje nego što bi čovjek očekivao. Bira posao prema zaradi, a uvijek ima kalkulator u ruci, kao i pune tajne račune.

Lav voli sjaj, no on može biti i lažan, važno je da blješti. Osobna udobnost je na prvom mjestu, što vrijedi i za stanove i automobile i plovila. Svaku plaću prvo proslave nekim poklonom za sebe, no kako i njih ide sreća, uvijek se nekako nađe dovoljno novca za sve.

Djevica voli glamur više nego što će priznati, makar izgled i muških i ženskih pripadnika znaka više vuče na skromnost. Snovi, s druge strane, nemaju cijene - umjetnički predmeti i egzotična putovanja potrošit će i skrivene zalihe. 

Vaga voli novac više nego što ljudi misle, jer je on za njih simbol udobnosti i to mu je jedina svrha. Sve što kupuje treba biti funkcionalno, pa tek onda dekorativno, a snob je puno više u društvu nego u svom domu, što im ponekad donosi lošu reputaciju.

Škorpion je pravi biznismen, voli rizik, a novac predstavlja afrodizijak i podizač adrenalina. Nekad je previše nonšalantan prema onome što ima, jer pravog Škorpiona ne brine ako mu nešto ukradu, on će još više zapeti da to kupi još bolje i veće. Galantni su i široke ruke u društvu.

Strijelac će izgubiti kartice ili novčanik ama baš svugdje, no jednako tako brzo će se i snaći. Može zabrljati s novcem više nego bilo koji drugi znak, no jednako tako može zgrnuti više od bilo koga kad baš odluči. Kako je Strijelcu psihički mir najvažniji, novac mu služi u te svrhe.

Jarac ima dva lica kad je novac u pitanju - može biti potpuno lud zbog njega, ali i totalno opušten. Većina ipak nađe nek srednji pristup pa nauče razumno postupati s nocem, a najveći trud ulažu u dobro radno mjesto, no uz to moraju imati neki poslić sa strane kako bi osigurali novac za svoje hobije.

Vodenjak je stalna enigma, kod njega se nikad ne zna što ima, a što ne, a to je prvenstveno iz razloga što to ne zna ni sam. Uvijek u nekim kombinacijama koje graniče sa zdravim razumom, no jednako tako uvijek u plusu, makar nikome nije jasno kako.

Ribe su kaotične s novcem, no kako imaju sreće u tom segmentu života, uvijek iskrsne neka lova koju nisu očekivali i sredi situaciju. Uvijek mogu računati na dobitke na igrama na sreću, a zapravo se stalno trude balansirati između količine posla koji rade i količine novaca koju zarađuju kako bi radile što manje.

21.04.2014. 16:01:00
http://metro-portal.hr/horoskop-i-novac-kako-znati-tko-stedi-a-tko-trosi-preko-mjere/84499/