Metro-portal.hr

objavljeno 11.12.2013. 18:31:00
ISTRAŽIVANJE

Horoskop definitivno utječe na vaš život

Znanstveno istraživanje o horoskopu pokazalo je da svakodnevno čitanje horoskopa mijenja ljudske navike

Naravno da vjerujemo u horoskop
Naravno da vjerujemo u horoskop (Arhiva)

Čitate horoskop svaki dan i ne spadate u skeptike koji misle da je to obična glupost? U tom slučaju može se dogoditi da napustite svoje obaveze ako pročitate da će vam dan po tom pitanju biti loš, pokazalo je istraživanje sveučilišta Johns Hopkins i South Carolina.

U istraživanju su ljudima davali pesimističan horoskop i odabir, hoće li toga dana otići na neku zabavu ili će ostati kod kuće i čistiti kuću. Osobe koje vjeruju u horoskop redom su ostajale u kući, dok su skeptici odlazili na zabavee.

Ljudska priroda navodi ljude da vjeruju u sudbinu, a oni koji su dovoljno samopouzdani da misle da je mogu mijenjati pokušavali su promijeniti ono što im je za taj dan zapisao u zvijezdama, tvrde autor studije.

Tako su ljudi koji ne vjeruju u horoskop osjetili poriv da se suprotstave pročitanom i pokušaju sami sebi dokazati da je moguće promijeniti sudbinu odlazeći na zabavu s vjerom da će biti dobra, dok su pristaše horoskopa odustale od izazivanja sudbine i radije ostale čistiti kuću.

Tko je u pravu, znanstvenici ipak nisu pokušavali utvrditi, no sigurno je jedno - horoskop u svakom slučaju utječe na to kako ćete provesti dan.

11.12.2013. 18:31:00
http://metro-portal.hr/horoskop-definitivno-utjece-na-vas-zivot/82112/