Metro-portal.hr

objavljeno 07.09.2019. 17:14:00
IFA 2019

HONOR predstavio novu AI aplikaciju za slabovidne i IoT Smart-Home strategiju

Honorov najnoviji flagship HONOR 20 PRO također je dobio novu boju - Iceland Frost i nadogradnju softvera potpuno novim operativnim sustavom EMUI 10 /Magic UI 3.0 beta

Brdo novosti iz Honora
Brdo novosti iz Honora (Honor)

HONOR, vodeći brand pametnih telefona, jučer je predstavio PocketVision, AI aplikaciju koja osobama oštećenog vida olakšava čitanje, te svoju Internet of Things (IoT) strategiju za automatizaciju kućanstva. Novosti objavljene na tehnološkoj konferenciji IFA 2019 dio su Honorove posvećenosti stvaranju inovativnih tehnologija koje pomažu korisnicima da vode primjereniji, praktičan i povezan život. Honorov najnoviji flagship HONOR 20 PRO također je dobio novu boju - Iceland Frost i nadogradnju softvera potpuno novim operativnim sustavom EMUI 10 /Magic UI 3.0 beta1.

"U Honoru se zalažemo za korištenje tehnologije za društveno dobro, osnažujući pojedince da vode cjelovitije i inteligentnije živote", rekao je Sam Yuan, potpredsjednik Honora za Europu. „Uzbuđeni smo što ćemo pokrenuti PocketVision na modelima HONOR 20 i HONOR 20 PRO, omogućujući tako slabovidnim osobama da vode neovisniji život. Uz sve jače AI mogućnosti, nadograđeni HONOR 20 PRO kojeg pokreće novi EMUI 10/Magic UI 3.0 osigurat će inteligentnije iskustvo, dok će nova boja Island Frost zasigurno učiniti da se vaš pametni telefon izdvaja iz mnoštva."

HONOR PocketVision: AI aplikacija za slabovidne osobe

HONOR je na IFA-i predstavio PocketVision - aplikaciju na HONOR 20 PRO pametnom telefonu koja pomoću AI mogućnosti i tehnologije četverostruke kamere iznimno olakšava čitanje dokumenata, izbornika i drugog teksta. PocketVision je razvijen u društvenom poduzeću Eyecoming i obogaćen Honorovim vrhunskim tehnologijama koje krase HONOR 20 PRO, uključujući 48 MP glavnu kameru, 8MP teleobjektiv i HiAI mogućnosti koje pokreće Kirin 980 čipset.

PocketVision sadrži tri ključna načina rada koja olakšavaju čitanje: Text-to-Speech, Zoom-In i Negative Image. Kako bi pomogao u podizanju svijesti o preprekama s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe, HONOR se udržio s Kraljevskim nacionalnim institutom slijepih osoba (RNIB) koji podupire osobe s oštećenjem vida. PocketVision od danas možete besplatno preuzeti na Huawei AppGallery. Aplikacija podržava engleski, portugalski, njemački, španjolski, talijanski i kineski jezik.

HONOR 20 PRO: Nova boja i nadogradnja softvera

HONOR je također predstavio novu boju za HONOR 20 PRO - Island Frost, koja je inspirirana veličanstvenošću ledene lagune Jokulsarlon na Islandu. Opremljen prvim dinamičnim holografskim dizajnom na svijetu, HONOR 20 PRO Iceland Frost preslikava čuda ledene lagune gdje led blista na zalasku sunca, čime pametni telefon sjaji poput dijamanta.

Nova nadogradnja EMUI 10/ Magic UI 3.0 (Beta verzija) bit će dostupna u zadnjem kvartalu 2019. Ovom nadogradnjom korisnici će moći uživati ​​u potpuno novom dizajnu Morandi Palette UI koji nudi širok izbor elegantnih i umirujućih paleta boja, a dostupna je i nova Dark Mode opcija koja je ugodnija za oči. EMUI 10/ Magic UI 3.0 učinit će HONOR 20 PRO pametnijim i vizualno ugodnijim pametnim telefonom.

HONOR 20 PRO i dalje dobiva pozitivne kritike od strane medijskih i industrijskih kolega. DxOMark mu je dodijelio 111 bodova, zlatno standardno mjerilo za kvalitetu kamere u industriji. HONOR 20 PRO osvojio je nedavno nagradu EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020.

Honorova nova IoT strategija za budućnost

U cilju stvaranja povezanog i inteligentnijeg svijeta za korisnike, HONOR je predstavio svoju IoT strategiju nazvanu "1 + 8 + N", koja podrazumijeva jedan HONOR Smartphone, osam uređaja u kućanstvu i širok spektar popratnih partnerskih proizvoda. HONOR Band 5, vrhunska fitness i pametna narukvica dio je ove IoT ponude i dostupan je za kupnju na nekoliko europskih tržišta sa cijenom već od 30 Eura2. Pristupačna cijena znači da ga svatko može priuštiti i koristiti za točno mjerenje otkucaja srca, praćenje sna i praćenje vježbanja za zdraviji način života3. Na konferenciji Huawei programera 2019. prošlog mjeseca, HONOR je predstavio svoj prvi pametni zaslon, HONOR Vision, opremljen inteligentnim čipsetima koje je razvio Honor - Honghu 818 inteligentni zaslonski čipset, AI Camera NPU čipset i Wi-Fi čipset na flagship razini.

HONOR je tehnološki brend kojeg vole mladi diljem svijeta, a mi težimo biti prepoznati kao vrhunski tech-chic brend koji mladima omogućuje ostvarivanje njihovih strasti", rekao je George Zhao, predsjednik Honora. „Naoružan najkvalitetnijim softverom i hardverom, HONOR je značajno pozicioniran u razvoju širokog portfelja inovativnih proizvoda, uključujući pametne telefone i uređaje za pametnu kuću, za naše potrošače i ljude iz različitih zajednica. Na dobrom smo putu da ostvarimo ovu viziju s našim korisnicima."

1 EMUI 10.0/Magic UI 3.0 beta verzija bit će dostupna za HONOR 20, HONOR 20 PRO i HONOR View 20

2 Cijena će ovisiti o tržištu

3 HONOR Band 5 nije medicinski uređaj i ne može se koristiti za medicinske svrhe

07.09.2019. 17:14:00
http://metro-portal.hr/honor-predstavio-novu-ai-aplikaciju-za-slabovidne-i-iot-smart-home-strategiju/120540/