Metro-portal.hr

objavljeno 18.02.2019. 10:29:00
NAJAVE

Homeboy Sandman & Edan sutra u Vintage Industrialu

Ovi umjetnici retoričke lirike dolaze u Zagreb promovirati album „Humble Pi". Iako su već ranije surađivali, ovo im je prvo službeno zajedničko izdanje

Homeboy Sandman i Edan
Homeboy Sandman i Edan (Vintage Industrial)

Počet ćemo najavu skromno i reći da se radi samo o najboljem hip hop koncertu 2019., premda će se održati u veljači. 

Skromno, jer lako može ispasti najboljim esencijalno hip hop koncertom kojeg ćete ikad gledati. MC/DJ mađioničarstvo. MC će katkad biti DJ, a DJ ponekad MC, a nekad i MC i DJ istovremeno! Rappin & cutting. Opis može zvučati čudno, ali je izvedba uživo spektakularna!

Homeboy Sandman i Edan, hip hop heroji radničke klase. Ne samo jer ne pokušavaju prodati muda pod bling, već zato što su uzoriti zanatlije. Edan je nadstandarni DJ i producent, a Homeboy Sandman i on su obojica nevjerojatni reperi koji rimama mogu zaplesti jezik i teksaškom licitaru šampionu.

Ovi umjetnici retoričke lirike dolaze u Zagreb promovirati album „Humble Pi". Iako su već ranije surađivali, ovo im je prvo službeno zajedničko izdanje. Kao i na samostalnim pločama, album je prepun minuciozno razrađene verbalne gotike. Nema nezgrapnih viškova, nema lošeg kolesterola. Samo tetive, mišići i ogromno srce. I stil! Kakav stil! A tek kako sve izgleda izvedeno uživo! Las Vegas je Bandićeva fontana prema ovom liveu. Tko je bio na samostalnim nastupima Edana i Homeboya Sandmana u Ljubljani ranijih godina, zna na što mislimo.

Ako tko utjelovljuje sukus pekulijarnosti, onda su to Boy Sand i Edan. Neopterećeni poput Jeffreya „The Dude" Lebowskog, samouvjereni poput Rudya Raya Moorea i neponovljivi poput Rammellzeea. HS-a stalno pitaju zašto ne nastupa s bendom. Ovaj MC tvrdi da mu je DJ dovoljan. I onda nađe suradnika u Edanu, DJ-u i MC-u, kojeg se teško može kategorizirati. I sada obojica stižu u Zagreb. Bez zlatnih lanaca. Bez grillova i facijalnih tatuacija. Bez pištolja. Jedini krom će biti onaj na gramofonu. Čak su raskrstili i s internetom. Samo hip hop. A misliš da poznaš hip hop?

Nemaš pojma dok ne vidiš ovaj nastup!

18.02.2019. 10:29:00
http://metro-portal.hr/homeboy-sandman-and-edan-sutra-u-vintage-industrialu/116961/