Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2008. 01:49:47

Holding smanjuje broj zaposlenih

Neće se otpuštati radnici nego će se preraspodijeliti posao onih koji idu u mirovinu

Grad obećava da će na posebnom računu biti iznos prikupljenog i potrošenog novca te iznosi ušteda za sanaciju vodovoda
Grad obećava da će na posebnom računu biti iznos prikupljenog i potrošenog novca te iznosi ušteda za sanaciju vodovoda (Igor Sambolec/CROPIX)

Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Grada Zagreba Vladimir Ferdelji kazao je da će Zagrebački holding prema srednjoročnom planu racionalizacije tijekom četiri godine smanjiti broj od 12.000 zaposlenih za 10 do 12 posto.

- Treba smanjiti broj zaposlenih, prije svega u administraciji, ali ne otpuštanjem radnika već preraspodjelom posla onih koji odlaze u mirovinu - izjavio je Ferdelji dodavši da su se s takvim planom složili svi članovi zagrebačkog GSV-a.

Na tvrdnju novinara da se broj zaposlenih u Holdingu iz godine u godinu povećava umjesto da se smanjuje, Ferdelji je rekao kako to vrijedi za pojedine podružnice poput Zagrebparkinga budući da su se proširila područja naplate parkiranja. Socijalni partneri u zagrebačkom GSV-u složili su se s prijedlogom da se za sanaciju vodoopskrbne mreže, kao prioritetne investicije u Zagrebu, izdvaja dvije kune iz cijene kubika vode.

Krediti za poduzetnike i obrtnikeZagrebački GSV odustao je od zahtjeva za smanjenjem gradskog prireza budući da je zbog novog zakona Grad već ostao bez 700 milijuna kuna.
Grad je u proteklih šest godina dodijelio poduzetnicima i obrtnicima 960 milijuna kuna kredita.
- Predstavnici gradske uprave obećali su da će na posebnom računu, dostupnom građanima i na Internetu, biti iznos prikupljenog i potrošenog novca, te iznosi ušteda za sanaciju vodovoda - kazao je Ferdelji i dodao da će za godinu dana analizirati je li predviđeni iznos dovoljan kako bi se smanjio gubitak vode s današnjih 40 na 20 posto.

Naveo je da su se dotakli i pročišćivača, ta da su predstavnici poslodavaca inzistirali da se pročišćavanje plaća po količini ispuštene vode i stupnju zagađenja, odnosno da se plaća obavljena usluga te da se smanji razlika u cijeni pročišćavanja za građanstvo i za industriju, jer je pročišćavanje za industriju danas tri puta skuplje. O tome će biti više riječi kada se donese Pravilnik o pročišćavanju otpadnih voda. (METRO) 

01.04.2008. 01:49:47
http://metro-portal.hr/holding-smanjuje-broj-zaposlenih/5198/