Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2011. 15:01:51
ANĐELI ČUVARI

Hodočasnici pod budnim okom brojnih zdravstvenih ekipa

Zdravstveni će djelatnici biti raspoređeni po svim važnijim punktovima a organizirati će se i dvije poljske bolnice

Tijekom boravka pape Benedikta XVI. u Zagrebu na Zrinjevcu, Trgu bana Jelačića i Hipodromu biti će raspoređene brojne zdravstvene ekipe kako bi mogle adekvatno brinuti o svim hodočasnicima koji se dolaze susresti s papom. Ekipe čini oko 240 medicinskih sestara, 130 aktivista Crvenog križa i tridesetak časnih sestara.

Na Hipodromu će biti postavljene dvije potpuno opremljene poljske bolnice, a u svakom će polju biti dvije ili tri medicinske sestre i jedan aktivist Crvenog križa. Isto tako, po cijelom će prostoru Hipodroma biti razmještena kola hitne pomoći.

 Na Trgu će zdravstvene ekipe biti raspoređene na dvadesetak punktova, a za svaki je punkt predviđena ekipa od dvije medicinske sestre i jednog aktivista Crvenog križa.

Na Zrinjevcu će biti pet medicinskih sestara, a na svim ulazima u ulice bit će kola hitne pomoći.

Isto tako, kako bi bile što prepoznatljivije, svaka će medicinska sestra nositi majicu s natpisom „Uvijek vjerna Hrvatska" te kapu sa znakom Crvenog križa.

Hodočasnicima koji boluju od dijabetesa podsjeća se da ne zaborave uzeti inzulin ili da ga ponesu sa sobom a svima ostalima i da svakako ponesu sa sobom vodu.

04.06.2011. 15:01:51
http://metro-portal.hr/hodocasnici-pod-budnim-okom-brojnih-zdravstvenih-ekipa/59722/