Metro-portal.hr

objavljeno 24.08.2009. 09:45:59
Stopala od čelika

Hodao 30 kilometara po slomljenom staklu

Jedan Britanac postavio je novi svjetski rekord hodajući skoro 30 kilometara po slomljenom staklu i to u dobrotvorne svrhe.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

56-godišnji Nigel Jardine iz Leedsa, hodao je 1060 metara po osmerokutnom putu od stakla unutar jednog restorana i time srušio prijašnji rekord od 960 metara. Jardine je nastavio hodati narednih 27 sati dok nije prešao put od 30 kilometara.

"Navikao sam hodati po slomljenom staklu, no pretpostavljam da je gostima u restoranu bilo neobično gledati  me kako to radim dok objeduju", izjavio je Jardine.

Vrli sportski trener i stručnjak za motivaciju imao je pauzu od 5 minuta svakog sata kako bi se odmorio, osvježio ili otišao na WC. Svoja stopala "uposlio je" u dobrotvorne svrhe, tj. u korist vodeće humanitarne organizacije koja skrbi o djeci - Action for Children. Dodao je kako podržava ovu organizaciju jer je kao dijete bio psihički i fizički zlostavljan, a hodanje po staklu predstavlja djetetovu reakciju na zlostavljanje: oprezno postupanje, izbjegavanje boli, želja da se izbjegne ozljeda.

"Nigel je redovni gost našeg restorana i znali smo da izvodi ovakve egzibicije, poput hodanja po staklu ili užarenom ugljenu" rekao je direktor restorana te dodao: "Uključili smo se u ovu akciju jer nas je zamolio za prostor gdje bi mogao oboriti svjetski rekord, a kako je cijela predstava humanitarnog karaktera nismo ga mogli odbiti. Naime, restoran posjeduje jednu veliku salu kapaciteta od 90 mjesta, stoga smo mu dali jednu stranu, a druga je normalno funkcionirala za goste. Nije ih smelo, dapače, pratili su cijeli događaj sa zanimanjem", objašnjava direktor restorana.

24.08.2009. 09:45:59
http://metro-portal.hr/hodao-30-kilometara-po-slomljenom-staklu/20675/