Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2011. 15:15:24
TRAKAVICA OKO ZEMLJIŠTA

Hoće li slučaj Dajla završiti u Strasbourgu?

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin smatra kako će sapunica oko Dajle zavšiti na sudu u Strasbourgu, a talijanski će fratri izaći kao pobjednici

Fotografija vijesti

Na konferenciji za novinare o slučaju Dajla i povratu nekretnina bedediktincima iz Italije, Damir Kajin rekao je kako smatra da će cijeli slučaj završiti na sudu u Strasbourgu, a da bi fratri mogli izaći kao pobjednici, prenosi Hina.

Rekao je kako ni jednima ni drugima ne bi dao ništa jer je riječ o optanskoj imovini, no politikantstvo može proći u Hrvatskoj, istaknuo je, izražavajući sumnju da će ono proći u Strasbourgu.

Smatra da je u tom slučaju središnje pitanje jesu li benediktinci dobili opciju ili otpust iz jugoslavenskog državljanstva i jesu li, ako su bili protjerani, samo napustili bivšu Jugoslaviju, bez ikakave druge opcije.

Ustvrdio je kako slučaj Dajla služi za napad na kardinala Josipa Bozanića te da iza toga stoji HDZ jer, kako je dodao, ne primiti Bozanića kad i biskupa porečko-pulskoga Ivana Milovana i ne ići u Mariju Bistricu, nego na Trsat govori da Dajla služi za napad na Bozanića, koji i dijelu zagrebačke kurije nije po volji. Dajla je samo okidač, rekao je, dodajući kako su se u toj bitki Jadranka Kosor i HDZ koristili ponajprije HRT-om.

"Svakoj velikoj turističkoj kući u Istri, pretvorenoj bez i jedne kune onoga koji slovi kao titular, država je u zadnjih 15 godina po osnovi turističkog zemljišta poklonila između 50 i 100 milijuna eura. Ako je ministar pravosuđa ispravno nonšalantno poništio denacionalizaciju Dajle, ne vidim zašto se ne bi ratne profitere jednako elegantno kroz reviziju pretvorbe i privatizacije lišilo vlasništva i deposedirali iz tvrtki koje su stekli bez i jedne kune", izjavio je Kajin.

17.08.2011. 15:15:24
http://metro-portal.hr/hoce-li-slucaj-dajla-zavrsiti-u-strasbourgu/62329/