Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2019. 10:01:00
TRANSFERI

Hoće li Ivan Rakitić ovog ljeta napustiti Barcelonu?

Valverde je u prvom kolu u porazu od Athletica Rakitića u igru uveo u drugom poluvremenu, dok je nedjeljnu domaću pobjedu protiv Betisa u cijelosti odgledao s klupe za pričuvne igrače

Mediji ga sele po klubovima svaki dan...
Mediji ga sele po klubovima svaki dan... (Анна Нэсси / Wikipedia (CC BY-SA 3.0))

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić mogao bi do kraja prijelaznog roka napustiti redove Barcelone, a kao najizgledniju novu destinaciju za njega španjolski mediji navode talijanskog prvaka Juventus.

Rakitić iza sebe ima ljetnu stanku punu neizvjesnosti oko svoje budućnosti, a iako se činilo kako će na kraju i ove sezone biti važan kotačić u momčadi trenera Ernestea Valverdea, prva dva prvenstvena kola pokazala su drugačiju sliku. Naime, Valverde je u prvom kolu u porazu od Athletica Rakitića u igru uveo u drugom poluvremenu, dok je nedjeljnu domaću pobjedu protiv Betisa u cijelosti odgledao s klupe za pričuvne igrače. Jasni su to signali kako hrvatski veznjak više nije važan dio njegovih planova, pa ni priče o mogućem odlasku nikad nisu izgledale vjerojatnije.

Tridesetjednogodišnji Hrvat je u drugi plan pao prije svega s dolaskom mladog nizozemskog veznjaka Frenkiea De Jonga iz Ajaxa ovog ljeta, a njegova plaća postala je uteg klubu koji je potrošio puno novca na dovođenje novih igrača, ali su i mjesečni troškovi za plaće previsoki.

Prema online portalu bettingsider24 spominjala se mogućnost da Rakitić bude uključen u cijeli posao oko eventualnog povratka Neymara na Nou Camp, ali je on sam takvu mogućnost odbacio. Ukoliko interes Juventusa uistinu postoji, to bi i za samog Rakitića bila puno zanimljivija opcija, budući da u tom slučaju ne bi bio korišten za potkusurivanje u transferu druge zvijezde.

Osim Paris Saint-Germaina, Rakitić se još prošlog ljeta dovodio u vezu s Manchester Unitedom i Interom, ali je interes tih klubova u međuvremenu splasnuo. Ni sam Rakitić nije tada bio previše zainteresiran za odlazak, prije svega zbog činjenice da u Španjolskoj živi već osam godina, te su mu djeca rođena i odrasla u ovoj državi iz koje je i njegova supruga.

Ivan Rakitić je član Barcelone od 2014. godine, kad je stigao iz Seville, a za ovaj je klub ukupno odigrao 269 utakmica. Karijeru je započeo u švicarskom Baselu, odakle je 2007. godine preselio u Schalke, a 2011. godine je postao igrač Seville.  

27.08.2019. 10:01:00
http://metro-portal.hr/hoce-li-ivan-rakitic-ovog-ljeta-napustiti-barcelonu/120308/