Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2012. 13:59:00
DOBRA IDEJA

Hoće li hajdukovci i Olgica Spevec srušiti Mamića?

Mogu li Maminja istjerati iz nogometa?
Mogu li Maminja istjerati iz nogometa? (Arhiva)

Al Capone pao je na neplaćenom porezu, a srušio ga je Elliot Ness s ekipom u kojoj je bio i jedan poreznik. Sada devet mušketira, malih dioničara Hajduka od kojih su dvojica bivši šefovi Torcide, pokušavaju napraviti istu stvar Zdravku Mamiću pomoću Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Olgice Spevec.

Za Mamića je poznato da voli novac, ne bi ga toliko stalno spominjao. Uz to, omiljene su mu fraze o tržištu, zaradi i transparentnom funkcioniranju kluba.

No, devet malih dioničara Hajduka dosjetilo se jadu i podnijelo prijavu protiv Mamića i GNK Dinamo Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, tvrdeći da je gradskih 214 milijuna kuna koliko je Dinamo dobio zadnjih godina na ime rada kluba, plaćanja trenera, održavanja stadiona i slične troškove.

No, je li na taj način Dinamo došao u nedozvoljenu tržišnu poziciju zbog pustih milijuna koje im je transferirao Milan Bandić? Ekipa hajdukovaca tvrdi da jest, pozivajući se na propitivanje Hajdukovih sredstava od strane AZTN-a.

Oni ne traže ništa neuobičajeno, samo da Dinamo vrati tih 214 milijuna kuna s kamatama kako više ne bi imao povlaštenu poziciju na tržištu. Na papiru, to zvuči točno po slovu zakona. 

Kako će se Mamić izvući iz ovoga, teško je reći. Zvuči predobro da bi bilo istinito ...

14.11.2012. 13:59:00
http://metro-portal.hr/hoce-li-hajdukovci-i-olgica-spevec-srusiti-mamica/74869/