Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2013. 09:18:00
OPA!

Hoće li gay brakovi ući u sve Ustave zemalja EU?

Jednaka prava za sve na teritorijama svih zemalja članica mogla bi se osigurati na ovaj način

Gay brakovi mogli bi ući u Ustav
Gay brakovi mogli bi ući u Ustav (Arhiva)

Referendum o braku mogao bi ispasti uzaludan trud cjelokupne logistike inicijative U ime obitelji, jer EU želi napraviti jedinstvena pravila za dva područja na prostoru svih zemalja članica Unije - uhidbeni nalog i prava istospolnih parova.

Europski parlament započeo je proces izrade zajedničkih pravnih okvira koji se trenutno nalaze na raspravama u odborima parlamenta, jer nove promjene trebaju osigurati nediskriminacijski pristup i jednaka prava za istospolne parove, čak i u slučajevima da je brak sklopljen u nekoj drugoj državi članici EU.

Kako se zapravo radi o inicijativi da se brak proglasi jednom te istom ustavnom kategorijom u svim zemljama članicama, moglo bi se dogoditi da u Hrvatskoj referendum bude održan, dobije potporu za promjenu Ustava i naprave se izmjene Ustava koje će se nakon toga trebati poništiti zbog dogovora na razini EU.

Postavlja se pitanje opravdanosti trošenja novih osamdesetak milijuna kuna na referendum koji je, bez obzira na ishod, osuđen na propast, no ne sumnjamo da će ovo pitanje potaknuti još žešće kontroverze nego što su bile do sada.

22.06.2013. 09:18:00
http://metro-portal.hr/hoce-li-gay-brakovi-uci-u-sve-ustave-zemalja-eu/78874/