Metro-portal.hr

objavljeno 17.10.2010. 09:10:35
NAPOKON

Hobit se počinje snimati u veljači

Peter Jackson na kraju je objavio termin početka snimanja novog hita u 3D tehnologiji

Snimanje Hobita počinje u veljači 2011.
Snimanje Hobita počinje u veljači 2011. (Arhiva)

Hobit je oduvijek smatran malim uvodom u grandioznu trilogiju Gospodara prstenova, romanom koji je J.R.R. Tolkien napisao za djecu i koji nije pretjerano zanimljiv za velika platna.

No, nakon fenomenalnog uspjeha trilogije u kinima, prvo je pitanje Jacksonu nakon osvajanja gomile Oscara za Povratak kralja bilo: kad počinjete snimati Hobita.

Fanovi čekaju odgovor gotovo cijelo desetljeće, a u međuvremenu prate komplikacije oko raspodjele zarade za trilogiju, probleme oko autorskih prava, a u zadnje vrijeme i financijske probleme koproducenta MGM-a. Guillermo del Toro je odustao od režiranja, a glumci su polako gubili strpljenje stalnim odgađanjem.

Dakle, snimanje počinje u veljači 2011., film će se snimati u 3D tehnici i imati dva dijela, najavljena za 2012. i 2013. godinu, a Gandalfa će ponovno glumiti Ian McKellen. Andy Serkis i dalje je Gollum, no još uvijek nedostaje glavni lik, Bilbo Baggins.

Producenti su bacili oko na Martina Freemana, koji je uspješno utjelovio Arthura Denta u Galaktičkom vodiču za autostopere, no njegov uspjeh s modernim Dr. Watsonom u BBC-ovoj seriji Sherlock stavlja znak pitanja pred taj odabir.

Ipak, nadamo se da će vijesti nakon financijskog oporavka MGM-a početi curiti malo jačim mlazom i da će prve scene stvarno biti snimljene kada je najavljeno.

17.10.2010. 09:10:35
http://metro-portal.hr/hobit-se-pocinje-snimati-u-veljaci/49848/