Metro-portal.hr

objavljeno 18.04.2012. 15:36:27
POVIJESNA ODLUKA

HNS: Prvoligaške utakmice bez gostujućih navijača

HNS je prihvatio prijedlog Udrugu klubova Prve HNL da se do kraja sezone utakmice igraju bez prisustva gostujućih navijača

Fotografija vijesti

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u srijedu je prihvatio prijedlog Udruge klubova Prve HNL da posljednja četiri prvenstvena kola proteknu bez prisustva gostujućih navijača, rekao je po završetku sjednice IO HNS-a povjerenik za sigurnost natjecanja HNS-a Zoran Cvrk, javlja Hina.

No, konačna odluka bit će donesena nakon sastanka vodstva HNS-a s ravnateljstvom policije koji bi se trebao održati u četvrtak.

"Poštujući zabrinutost kolega iz Prve HNL, Izvršni odbor HNS-a prihvaća njihov prijedlog kojega će raspraviti s ravnateljstvom policije s obzirom na rigidnost mjere. Mi smo odluku o zabrani gostujućih navijača mogli donijeti i sami danas, ali želimo se posavjetovati s odgovornim osobama u policiji kako ne bi bilo nereda u gradovima izvan područja stadiona. Zajedno s ravnateljstvom policije procijenit ćemo koje su utakmice do kraja sezone visokorizične te će se ova mjera primjenjivati samo na njih", kazao je Cvrk.

Povjerenik za sigurnost natjecanja dodao je kako je Akcijski plan HNS-a o sigurnosti na stadionima donesen i počeo se strože primjenjivati kao izravna posljedica poziva UEFA-e koja traži sigurnost gledatelja na tribinama.

"S obzirom da je činjenica da zaštitari ne čine dovoljno u spriječavanju unošenja pirotehnike na tribine, mi mo tražili uvođenje trostruke odgovornosti - klubova, zaštitarskih tvrtki i udruga navijača - za iskorjenjivanje korištenja baklji i petardi na stadionima. Tražimo konsenzus oko toga da baklje i petarde nemaju mjesta na utakmicama", izjavio je Cvrk i zaključio:

"U Hrvatskoj od 2004. godine postoji Zakon o eksplozivnim tvarima prema kojemu paljenje baklje povlači kaznu od 5.000 kuna. Kako to nije dozvoljeno igdje drugdje, nije ni na stadionima".

18.04.2012. 15:36:27
http://metro-portal.hr/hns-prvoligaske-utakmice-bez-gostujucih-navijaca/70177/