Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2012. 22:38:29
KUKURIKUUU

HNS htio smijeniti Linića, Milanović spriječio probleme iz Bruxellesa

HNS tvrdi da uvođenje poreza na nekretnine nije dogovoreno u koaliciji i da se protive takvom nastupu Linića

Pucanje u koaliciji
Pucanje u koaliciji (Arhiva)

HNS se protivi uvođenju novog poreza na nekretnine u uvjetima gospodarske krize, izjavio je predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Jozo Radoš, pojašnjavajući odluku Predsjedništva svoje stranke, koje je danas zauzelo stav protiv prijedloga Vlade za uvođenje novog poreza.

Radoš je novinarima u Hrvatskom saboru izjavio kako je otvorena javna rasprava o novom porezu, pri čemu se HNS drži načela porezne politike, usklađivanja te politike s europskim standardima te onim što je dogovoreno među koalicijskim partnerima.

"No, smatramo da se nijedna nekretnina u kojoj građanin živi ne treba oporezivati. Treba se posvetiti rastu gospodarstva u uvjetima gospodarske krize i stoga se HNS protivi uvođenju novog poreza na nekretnine", poručio je.

Upitan hoće li HNS-ovi zastupnici dići ruke za zakon o uvođenju poreza na nekretnine kada se nađe na saborskoj sjednici, odgovorio je kako se u njegovoj stranci nadaju da do toga neće doći, ali i ustvrdio kako je njihov stav jasan.

Porez na nekretnine, ali ne na nekretnine u kojima se živi, dio je predizbornog programa vladajuće koalicije, o njemu će se sljedećih nekoliko mjeseci voditi javna rasprava, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Zoran Milanović komentirajući protivljenje HNS-a uvođenju novog poreza.

"Pročitao sam priopćenje HNS-a i ustvari se slažem s većinom stvari koje su unutra. Dakle o uvođenju poreza na nekretnine u kojima se stanuje, a čemu se partneri protive, mi nikada nismo razgovorali, to ne dolazi u obzir, toga nema ni u jednom prijedlogu. Također sam, ne protiv novih poreza, nego protiv novih poreznih opterećenja, ukupno gledajući", rekao je Milanović u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na izvanrednom summitu EU-a o proračunu, zamoljen da komentira priopćenje HNS-a.

Milanović je rekao da se o tome porezu razgovaralo u predizbornoj kampanji i da je on dio zajedničkog predizbornog programa.

23.11.2012. 22:38:29
http://metro-portal.hr/hns-htio-smijeniti-linica-milanovic-sprijecio-probleme-iz-bruxellesa/75048/