Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2010. 22:44:47
HRVATSKA DEMOKRACIJA

Hloverka prijavila Stankovića i Šprajca Etičkom povjerenstvu HTV-a

Zoran Šprajc i Aleksandar Stanković nikako da udovolje glavnoj urednici koja odobri određena gostovanja pa onda odluči da je krivo postupila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/Cropix)

Hloverka Novak Srzić danas je, kako javljaju mediji, Etičkom povjerenstvu HTV-a prijavila novinare i urednike Zorana Šprajca i Aleksandra Stankovića, i to zbog izbora gostiju u Dnevniku, odnosno u emisiji Nedjeljom u 2.

Naime, u Šprajcovom je središnjem Dnevniku prošli tjedan gostovao prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović, a Stanković je ugostio Tomislava Klauškog, kolumnista portala Index.hr.

Iako je glavna urednica Informativnog programa nacionalne televizije poznata po, u najmanju ruku čudnim i bezrazložnim odlukama, smjenama i zabranama, najnoviji potez opet iznenađuje jer je sama dopustila spomenuta gostovanja.

Ipak, Šprajcu je još prošli tjedan spočitnula da ''nije primjereno'' da šef oporbe u središnjem Dnevniku dobije čak deset minuta prostora, i to još s logotipom SDP-a u pozadini.

Što se tiče Tomislava Klauškog, teško da je on Hloverki omiljeni novinar, s obzirom da često bez superlativa piše o njoj samoj, kao i o HTV-u općenito. No, nakon dileme ''pustiti Stankovića da radi sovj posao ili ne'', odlučila je dopustiti gostovanje Klauškog, zbog čega nije jasna današnja prijava.  

Novak Srzić ništa od navedenog nije htjela komentirati, a kaže da će sve biti objašnjeno na sjednici Programskog vijeća.

18.01.2010. 22:44:47
http://metro-portal.hr/hloverka-prijavila-stankovica-i-sprajca-etickom-povjerenstvu-htv-a/30940/